x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest masiv al taximetriștilor în Centrul Capitalei. „Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii”

Protest masiv al taximetriștilor în Centrul Capitalei. „Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii”

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2024   •   11:31
Protest masiv al taximetriștilor în Centrul Capitalei. „Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii”

Taximetriștii din București și Ilfov au organizat un protest masiv în Piața Constituției din Capitală, atrăgând atenția asupra cererii lor către Guvernul României pentru fiscalizarea curselor efectuate de companiile de ridesharing precum Bolt și Uber.

Astăzi, 29 ianuarie 2024, între orele 06:00 și 15:00, Asociaţia Şoferilor de Taxi București-Ilfov a coordonat adunarea publică de protest în parcarea din Piața Constituției. Autoritățile locale au acordat autorizații pentru participarea a 500 de persoane și 500 de autoturisme la acest eveniment.

Taximetriștii din Craiova au luat calea Bucureștiului în dimineața acestei zile. Aproximativ 60 de mașini și un număr semnificativ de șoferi din Craiova au aderat la protestul din Piața Constituției, exprimând îngrijorări similare legate de necesitatea fiscalizării curselor operatelor de platforme precum Bolt și Uber în România.

„Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii, dacă vă vine să credeți, în speța Articolului 6, prin care entitățile deținătoare de platforme, în speță Bolt și Uber, erau obligate să fiscalizeze cursele printr-o entitate înregistrată la Registrul Comerțului din România. Adică să nu se mai exporte banii.  Știm toți că se facturează prin Lituania și Olanda. Am venit să cerem acest lucru și în același timp celelalte cinci puncte de pe lista de revendicări. La 12.30 este o comisie la Ministerului Transporturilor și vrem să se emită o OUG prin care acestea sunt limitate pe aceleași considerente prin care este limitat serviciul de taximetrie, calitatea vieții și a aerului și aglomerația, pentru că vedeți ce e în orașe. (...) Sau Guvernul poate să declare Bolt și Uber serviciu de asistență socială, unde orice șomer și orice șofer de categoria B și o mașină de 500 de euro poate să producă bani, dar aceștia să fie fiscalizați printr-o entitate înregistrată în România”, a spus un reprezentant al taximetrișilor, la Realitatea Plus.

×
Subiecte în articol: taximetristi protest bolt uber