x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocol de cooperare intre ministerele Justitiei din Romania si Muntenegru

Protocol de cooperare intre ministerele Justitiei din Romania si Muntenegru

19 Noi 2013   •   18:16
Protocol de cooperare intre ministerele Justitiei din Romania si Muntenegru

Ministrul justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, a primit marţi, 19 noiembrie 2013, la sediul Ministerului Justiţiei, vizita unei delegaţii din Muntenegru, conduse de Dusko MARKOVIĆ, vice-premier şi ministru al justiţiei, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei. 
Vizita are loc în contextul consolidării relaţiilor bilaterale în domeniul justiţiei, cu această ocazie fiind semnat un Protocol de cooperare între cele două ministere ale justiţiei. 
Agenda discuţiilor a abordat teme precum reforma sistemelor judiciare din cele două state, cooperarea în domeniul administraţiei penitenciarelor şi al probaţiunii, experienţa bilaterală în materia afacerilor europene şi cooperarea judiciară. 
De asemenea, în contextul eforturilor Muntenegrului de integrare europeană, a fost exprimată disponibilitatea părţii române de a furniza expertiză în domeniile de competenţă, prin intermediul TAIEX. În acest sens, a fost transmisă autorităţilor muntenegrene o listă cu domeniile de interes şi nominalizarea experţilor români în domeniul justiţiei, în contextul în care eforturile ambelor state vizează creşterea încrederii în sistemul judiciar atât în plan intern, din partea cetăţenilor şi justiţiabililor, cât şi extern, în contextul dialogului european şi internaţional. 

×