x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Avem promisiuni pentru livrări de teste de salivă în weekend

Raed Arafat: Avem promisiuni pentru livrări de teste de salivă în weekend

10 Dec 2021   •   15:52
Raed Arafat: Avem promisiuni pentru livrări de teste de salivă în weekend
Sursa foto: Lucian Alecu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță că un nou lot de teste de salivă pentru școli ar putea ajunge în weekend în România. Este doar o promisiune, a precizat Arafat în condițiile în care mai multe firme nu au respectat termenul de livrare, iar școlile nu mai au teste.

Dacă lotul va ajunge zilele următoare în România, va fi distribuit de urgență în teritoriu, a spus Raed Arafat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Colegii noștri au luat contact cu firmele care au de livrat mai târziu și astăzi vom ști dacă urmează totuși să se livreze mai devreme. Avem promisiuni pentru livrări în cursul weekend-ului. Dacă se întâmplă, ce se livrează va fi distribuit imediat. Structura noastră logistică ne permite să facem distribuirea rapid în toată țară într-un timp relativ scurt. Totul depinde de discuțiile cu firmele care au termen limită începând cu 17, 18 și 21 decembrie dacă pot livra ceva mai devreme. Asta încercăm să facem respectând măsurile din contractul cadru care prevăd anumite condiții la livrare”, a explicat Raed Arafat.

Școlile din România au rămas fără teste de salivă deoarece unele firme nu au respectat termenul de livrare, refuzând să semneze contractele sau solicitând prețuri mai mari.

Până la vacanța de iarnă, în România ar trebui să mai ajungă încă 7 milioane de teste pe bază de salivă. Termenul de livrare este în perioada 17-21 decembrie, 23 decembrie fiind ultima zi de școală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raed arafat şcoli