x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, despre lecţia învăţată după tragedia din Colectiv: O relaţie mult mai bine coordonată cu sectorul ONG şi voluntari

Raed Arafat, despre lecţia învăţată după tragedia din Colectiv: O relaţie mult mai bine coordonată cu sectorul ONG şi voluntari

15 Noi 2015   •   16:20
Raed Arafat, despre lecţia învăţată după tragedia din Colectiv: O relaţie mult mai bine coordonată cu sectorul ONG şi voluntari

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că una dintre "lecţiile" învăţate în urma tragediei de la Colectiv este aceea a unei relaţii "mult mai bine coordonate" cu organizaţiile şi voluntarii.

"Din intervenţie vom trage mai multe lecţii cu siguranţă de îmbunătăţire. (...) Ce am învăţat din această intervenţie - până acum trebuie poate o relaţie de la început mult mai bine coordonată cu sectorul ONG şi sectorul oamenilor voluntari, care vor să se implice ca să ajungem într-adevăr să manageriem situaţia corect cu ei împreună. Doamne fereşte să avem astfel de situaţii! Va trebui creat imediat un birou de legătură cu voluntarii. Al doilea lucru, nu neapărat învăţare, dar un lucru care sper să ajungem la el - ne trebuie foarte multă înţelepciune în modul în care privim, comentăm şi arătăm cu degetul înainte să avem datele complete şi sper ca, la un moment dat, să ajungem la această înţelepciune în anumite locuri", a susţinut Arafat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică la Pro Tv.

Potrivit acestuia, în cazul Colectiv, coordonarea între ministere a funcţionat foarte bine.

"Ministerele au lucrat împreună foarte bine, pentru că nu poţi să reproşezi nimic MApN sau MS cum am lucrat noi cu ei. Acesta este rolul celulei de criză: să aduci ministerele şi pe toţi la un loc", a spus Arafat.

Referindu-se la dotarea sistemului medical, Raed Arafat a precizat că, dacă tragedia din Colectiv s-ar fi întâmplat în anul 2007, nu se puteau aduce la faţa locului decât 10-15 ambulanţe faţă de 57 câte au fost pe 30 octombrie şi a arătat că acum România este mult mai bine pregătită să reacţioneze la dezastre.

"Dacă în 2007 se întâmpla ce s-a întâmplat acum la Colectiv nu ştiu dacă puteam să concentrăm mai mult de 10-15 ambulanţe la faţa locului cu echipamente cu tot, nu ştiu. Acum am reuşit să concentrăm 57 de ambulanţe plus maşinile de dezastre de multiple victime, Ambulanţa şi SMURD şi am păstrat şi un număr pentru oraş să funcţioneze mai departe. Normal că se poate mai bine, întotdeauna", a mai spus medicul.  

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: raed arafat colectiv club colectiv