x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, detalii despre scurtarea perioadei de carantină: Doar 5 zile de izolare pentru cei vaccinați

Raed Arafat, detalii despre scurtarea perioadei de carantină: Doar 5 zile de izolare pentru cei vaccinați

07 Ian 2022   •   15:16
Raed Arafat, detalii despre scurtarea perioadei de carantină: Doar 5 zile de izolare pentru cei vaccinați
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat, vineri, noile măsuri care vor intra în vigoare de mâine. El a precizat că perioada de carantină se reduce la 5 zile pentru persoanele vaccinate și la 10 zile pentru cele nevaccinate.

„Introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți are carantină de 5 zile, iar dacă persoana este nevaccibată 10 zile.

O altă modificare prevede introducerea excepției de la carantină pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze, în zona exclusivă economică a României.

„Și foarte important, reducerea duratei carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri și aplicarea termenelor pe care le prevede această hotărâre. Ce înseamnă asta? Dacă cineva a intrat, de exemplu, ieri și a primit decizie de carantină de 10 zile și este vaccinat sau este sau trecut prin boală, se reduce la 5 zile, dacă a primit de 14 zile, pentru că nu a avut test când a intrat în țară, se reduce tot la 5 zile. Se aplică regulile de aici”, a mai spus Arafat.

Acesta a precizat că decizie va fi publicată vineri în Monitorul Oficial și se aplică de sâmbătă.

×
Subiecte în articol: raed arafat