x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: România nu are destui medici epidemiologi

Raed Arafat: România nu are destui medici epidemiologi

08 Mar 2020   •   17:09
Raed Arafat: România nu are destui medici epidemiologi

România nu are destui epidemiologi, în plină expansiune a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a anunţat, duminică, şeful DSU, Raed Arafat.

"Este posibil ca din spitalele care aparţin Primăriei Capitalei să fie detaşaţi temporar un număr de medici epidemiologi care să sprijine DSP", a anunţat azi, şeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Măsura amintită a fost dezbătută la şedinţa de urgenţă de la Primăria Bucureşti.

Tot acolo, s-a mai anunţat că în Capitală avem suficiente locuri pentru eventuale noi cazuri de carantină şi, în plus, s-au mai găsit două puncte în care se pot adăposti eventualele cazuri noi de coronavirus, a mai spus Arafat.

De asemenea, oficialii Metrorex ar trebui să vină cu soluții ca să nu existe aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, a solicitat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul răspândirii coronavirusului.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituționalizată.

În țara noastră, situația, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

×
Subiecte în articol: raed arafat