x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, despre comportamentul părinților când vin să își ia copiii de la școală: Trebuie respectate regulile care se respectă și în școală

Raed Arafat, despre comportamentul părinților când vin să își ia copiii de la școală: Trebuie respectate regulile care se respectă și în școală

19 Sep 2020   •   10:45
Raed Arafat, despre comportamentul părinților când vin să își ia copiii de la școală: Trebuie respectate regulile care se respectă și în școală
Sursa foto: Lucian Alecu

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a atras atenția asupra modului în care trebuie să se comporte în momentul în care vin să își ia copiii de la școală, pentru a nu-i deruta pe cei mici și pentru a ne proteja de infecția cu noul coronavirus. 

„La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. 

Fără să generalizăm, poveștile s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii.

Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări. 

Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate.”, a afirmat Raed Arafat, potrivit realitatea.net. 

Declarația vine în contextul în care o imagine a devenit virală în prima săptămâna de școală: elevii care respectau regulile de distanțare în interiorul școlii, iar după gard părinții stăteau îngrămădiți. 
 

×
Subiecte în articol: raed arafat scoala parinti