x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila nu demisionează după cazul Pantelimon

Rafila nu demisionează după cazul Pantelimon

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   22:06
Rafila nu demisionează după cazul Pantelimon
Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila

„Toată lumea m-a întrebat dacă îmi dau demisia. Nu cred că am motive să-mi dau demisia legat de acest caz”, spune Alexandru Rafila, referitor la cazul de la Spitalul „Sf. pantelimon”.

„Toată lumea m-a întrebat dacă îmi dau demisia. Nu cred că am motive să-mi dau demisia legat de acest caz. Cred că mai important decât o demisie este problema legată de credibilitatea sistemului de sănătate și mai ales a corpului medical. Au existat foarte multe voci care au blamat in-corpore corpul medical. Eu nu sunt de acord, pentru pune sub semnul întrebării foarte-foarte mulți profesioniști care își fac treaba pentru o situație care e absolut dezastruoasă și o să vedem după pronunțarea instanței dacă e sau nu reală”, spune la Antena 3 CNN Alexandru Rafila.

Întrebat dacă se așteaptă ca premierul Marcel Ciolacu să îi ceară demisia, Rafila a spus: „întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate”.

De asemenea, el afirmă că Ciolacu nu i-a sugerat până în prezent că este posibil să-i ceară demisia.

Rafila a precizat că acțiunea Corpului de control din luna aprilie a une „de verificare şi documentare a celor două petiţii” transmise cu privire la unele nereguli în spital: „nu a fost vorba despre un control care avea legătură cu morţile”.

Rafila, despre Sorin Luca, fostul șef al Corpului de Control: Rămâne angajat aici pentru că e funcționar public

 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că Sorin Luca, deși a demisionat din funcția de șef al Corpului de control al MS, va rămâne angajat, pentru că este funcționar public. Rafila afirmă că a numit deja, cu delegație, un alt președinte.

„Este decizia dânsului (să demisioneze din funcția de șef al Corpului de Control al ministrului Sănătății - n.r.). Este o situație foarte tensionată care a pus la îndoială și credibilitatea unor structuri din Ministerul Sănătății, mai ales a acestui corp de control, în care era delegat ca și director. Sigur, o să rămână, pentru că e funcționar public, o să rămână angajat în Corpul de control. Am numit cu delegație o altă persoană”, spune la Antena 3 Alexandru Rafila.

Şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Sorin Luca, a demisionat, în urma situaţiei create la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, a anunţat, miercuri dimineață, ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei Executivului.

(sursa: Mediafax)

×