x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, despre recordul de 6.481 de noi cazuri de Covid-19: Dublarea vine în maxim o lună

Rafila, despre recordul de 6.481 de noi cazuri de Covid-19: Dublarea vine în maxim o lună

29 Oct 2020   •   13:45
Rafila, despre recordul de 6.481 de noi cazuri de Covid-19: Dublarea vine în maxim o lună

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că există pericolul dublării numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus dacă nu vor fi luate rapid măsuri de identificare rapidă și izolare a bolnavilor.

 

„În mod clar, în momentul de faţă, trebuie rapid acţionat la la nivelul sistemului de sănătate publică pentru că este singurul loc unde putem să identificăm mai rapid cazurile, să testăm contacții şi să luăm măsurile de izolare. Cu cât facem lucrul ăsta mai rapid şi nu aşteptăm 4-5 zile să obţinem rezultatul unei persoane suspecte, cu atât putem să sperăm să aducem lucrurile sub control.

Dacă numărul de cazuri va creşte foarte mult, atunci vom pierde şi această oportunitate pentru că sistemul de sănătate publică şi aşa este de multe ori depăşit de numărul actual de cazuri. Gândiţi-vă că, dacă se dublează numărul de cazuri, capacitatea şi calitatea intervenţiei scade foarte mult.

Dublarea vine în maxim o lună, poate şi mai puţin, pentru că, dacă avem un indice în rata aceea de multiplicare undeva în jur 1,2, înseamnă că o să avem tot mai multe cazuri pentru că, de la o săptămână la alta, se adaugă şi cazurile nou detectate, cele din creştere. Se amplifică şi mai mult această răspândire a bolii", a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila