x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Din toamnă, o să avem o ciculaţie a virusurilor gripale semnificativ mai mare decât în sezonul precedent

Rafila: Din toamnă, o să avem o ciculaţie a virusurilor gripale semnificativ mai mare decât în sezonul precedent

21 Iun 2021   •   10:30
Rafila: Din toamnă, o să avem o ciculaţie a virusurilor gripale semnificativ mai mare decât în sezonul precedent
Sursa foto: Hepta

Deputat PSD, medicul Alexandru Rafila susține că, din toamnă, s-ar putea să avem o ciculaţie a virusurilor gripale semnificativ mai intensă decât în sezonul precedent. Principalul motiv ar fi relaxarea restricțiilor și faptul că s-a eliminat obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise.

Îm opinia reprezentantului OMS, în acest an, dacă toate măsurile acestea legate de utilizarea măştii şi aşa mai departe nu vor mai fi funcţionale, în mod evident circulaţia virusurilor gripale va fi mai intensă sau poate chiar intensă, mai ales că, după un an de pauză, şi imunitatea aceasta care există în mod obişnuit în comunitate faţă de infecţia gripală sigur că este mai mică pentru că virusul nu a circulat, s-au îmbolnăvit extrem de puţine persoane şi atunci evident că şi faţă de gripă trebuie să ne pregătim în mod obişnuit.

”Eu vă spun cum o să fac eu, eu o să mă vaccinez, familia mea se va vaccina, este bine ca lumea să ţină cont de lucrul ăsta. Chiar dacă anul trecut nu am avut sezon gripal, anul acesta există suficiente motive să credem că nu va mai fi la fel ca anul trecut”, a mai spus Alexandru Rafila pentru un site de știri.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila