x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, răspuns la protestele de la direcțiile de sănătate publică

Rafila, răspuns la protestele de la direcțiile de sănătate publică

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   13:00
Rafila, răspuns la protestele de la direcțiile de sănătate publică
Sursa foto: Lucian Alecu

România traversează un an dificil din punct de vedere economic, le transmite ministrul Alexandru Rafila salariaților din direcțiile de sănătate publică. Problemele se pot rezolva, însă, în prima lună a anului viitor.

Întrebat despre anunțul a 24 de direcții de sănătate publică pregătite să blochează activitatea, Rafila a spus că este vorba despre o revendicare privind recalcularea salariilor angajaților acestora, în condițiile în care cei de la casele de asigurări de sănătate au primit măriri salariale.

Rafila a dat asigurări că a vorbit cu premierul și cu sindicatele relevante din domeniu: „Avem și o propunere de act normativ care să poată să facă operațională încă din prima lună a anului viitor această corelare a salariilor și în zona direcțiilor de sănătate publică. Lucrăm la acest lucru, sper să existe înțelegere în toate părțile”.

Ministrul a adăugat că România traversează un an dificil din punct de vedere economic și face în așa fel încât să aibă în continuare acces la banii european, dar există interes la Guvern față de revendicările celor din DSP-uri și se face în „așa fel încât să poată să fie rezolvate încă din prima lună a anului 2024”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila dsp