x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport ucrainean - 500 de nave pe Bistroe in cinci luni

Raport ucrainean - 500 de nave pe Bistroe in cinci luni

de Alexandru Nastase    |    05 Oct 2007   •   00:00
Raport ucrainean - 500 de nave pe Bistroe in cinci luni

Ucrainenii continuă să mintă cu neruşinare in chestiunea Bistroe, proiectul ucigaş din Delta Dunării, pe care Kievul il construieşte in ciuda opoziţiei internaţionale şi fără a informa partea romănă despre inpactul transfrontalier al canalului.

Un comunicat al companiei Delta-Lotman informează că Bistroe, care leagă Dunărea de Marea Neagră, a fost traversat de la reluarea navigaţiei, in luna mai, şi pănă la sfărşitul lunii septembrie de peste 500 de nave.

Totodată, datele arată că, pe lăngă ambarcaţiunile ucrainene, vasele care au traversat Bistroe sunt sub pavilioanele a 21 de state. Cel mai important indicator il constituie faptul că peste 45% din circuitul de mărfuri asigurat de Dunărea de jos a fost preluat de canalul de pe Bistroe.

In comunicatul preluat de presa din Ucraina, Delta-Lotman precizează că acest rezultat a fost obţinut in condiţii de nefinalizare deplină a proiectului, adică la o adăncime a canalului de navigaţie de 5,5 metri, faţă de 7,2 metri proiectat.

"In ce priveşte protecţia mediului inconjurător, Ucraina contează pe colaborarea cu partea romănă, care exploatează intens trei canale in Delta Dunării, iar acum construieşte un al patrulea", se arată intr-o declaraţie semnată de Ministerul Comunicaţiilor.

×
Subiecte în articol: observator