x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rata de infectare în București a scăzut. Noile cifre anunțate de GCS

Rata de infectare în București a scăzut. Noile cifre anunțate de GCS

16 Oct 2020   •   18:28
Rata de infectare în București a scăzut. Noile cifre anunțate de GCS
Sursa foto: Hepta/ Lucian Alecu

Rata de infectare în Capitală este de 2,81 la mie, față de 2,89 cu o zi în urmă, a transmis vineri seară Grupul de Comunicare Strategică, precizând că informațiile au fost primite de la Direcția de Sănătate Publică București.

După București, cele mai mari rate de infectare sunt în Alba – 2,56, Vâlcea – 2,50, Cluj – 2,24, Bacău – 2,13, Sălaj – 2,07, Harghita – 1,92, Teleorman – 1,91, Brașov – 1,69, Iași – 1,67, Timiș – 1,67, Arad – 1,66. Niciun județ nu depășește pragul de trei cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Sursa GCS

Raed Arafat a explicat care sunt noile cifre după care se calculează rata de infectare în București.

„Deci, calculele s-au făcut pe diferite baze. S-au luat cifre… deci există mai multe cifre, asta este, nu avem o cifră unică, sunt mai multe cifre. Inițial, se făceau calculele la cifră mai mică, de 1.800.000. Acum oricine vorbim cu el știe că Bucureştiul nu are 1.800.000, adică cifra din Bucureşti este mai mare, dacă îi luăm pe toți care stau aici, cu buletinul, adresa lor fiind în alt județ, dar stau aici. Și, atunci, s-a decis la ultima hotărâre de guvern și la ultima decizie a CNSU să mergem pe cifra de la Evidența Populației, care este actualizată săptămânal și care permite să avem un raport corect.

Totuși, cu toate acestea, când am făcut comparații între incidență calculată pe baza datelor de la INS și pe baza datelor de la Evidența Populației, diferența este una… a fost cel puțin una foarte mică la nivelul Bucureştiului. Dacă nu greșesc, și nu vreau să dau o cifră greșită, dar din ce îmi aduc aminte a fost diferență de 0,05. Adică era chiar nesemnificativă. Acum, dacă vom merge pe o singură cifră, vom folosi acest lucru clar ca un prag pentru măsurile celelalte. Vă rog”, a transmis Raed Arafat.

 

 

 

×