x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie pe internet. 184 de comercianţi online au fost găsiţi cu nereguli şi amendaţi cu peste 290.000 de lei

Razie pe internet. 184 de comercianţi online au fost găsiţi cu nereguli şi amendaţi cu peste 290.000 de lei

de Mediafax    |    04 Oct 2011   •   12:13

Inspectorii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au verificat 196 de site-uri ale unor operatori economici, la 148 dintre ele fiind gasite neregului. Inspectorii au aplicat 204 sanctiuni, din care 83 de amenzi contraventionale. Valoarea totala a amenzilor date acestor comercianti este de 291.500 de lei.

Aproape 25 la suta dintre comercianti nu aveau afisate pe site datele de contact si informarea privind identitatea lor. In urma rezultatelor verificarilor inspectorii au constatat ca nu exista o informare corecta si completa asupra caracteristicilor esentiale ale produsului sau serviciului vandut, nici privind drepturile consumatorilor la achizitionarea online a acestora.

De asemenea, inspectorii au gasit nereguli si la afisarea incorecta a pretului final cu taxele incluse si a informatiilor privind modalitatile de plata, livrare sau solutionare a reclamatiilor.

Presedintele autoritatii, Constantin Cerbulescu a precizat ca ANPC a luat parte si la actiunea comuna "Internet sweep 2010" care a avut loc simultan in 29 de state membre ale retelei de cooperare in domeniul protectiei consumatorilor.

Actiunea a inceput in septembrie 2010, in Romania ANPC selectand zece site-uri de comercializare a biletelor online.

La sapte dintre ele au fost constatate nereguli precum lipsa datelor complete de contact si de identificare, lipsa informatiilor privind produsul, lipsa informatiilor complete si precise privind taxele suplimentare, existenta unor termeni contractuali incorecti, ca de exemplu "aplicarea unei amenzi in valoare de 10.000 de euro" in cazul revinderii biletelor.

×