x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razii în Portul Constanţa

Razii în Portul Constanţa

17 Mar 2011   •   11:52
Razii în Portul Constanţa

156677-portul-constanta.jpgÎn Portul Constanţa au loc razii de amploare, la care participă poliţişti, jandarmi, comisari de la Garda Financiară şi de la Autoritatea Naţională a Vămilor.

 

Autorităţile verifică documentele privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. În plus, este verificată legalitatea privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Acţiunea are ca scop eradicarea evaziunii fiscale prin introducerea şi oprirea distribuţiei ilegale de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră. Se are în vedere şi prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infracţionale din sfera crimei organizate.

 

În urmă cu zece zile, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pentru anul 2010, preşedintele Traian Băsescu a solicitat controale la vămile de interior, inclusiv în Portul Constanţa.

 

×
Subiecte în articol: anaf vama portul constanta