x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția DSU în legătură cu prezentarea programului de guvernare a liderilor PSD: Nu suntem mandatați în a da avize

Reacția DSU în legătură cu prezentarea programului de guvernare a liderilor PSD: Nu suntem mandatați în a da avize

24 Noi 2021   •   18:00
Reacția DSU în legătură cu prezentarea programului de guvernare a liderilor PSD:  Nu suntem mandatați în a da avize

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat, miercuri, după ce social-democrații au spus că nu au putut prezenta programul de guvernare liderilor din teritoriu, la Parlament, pentru că nu au primit aviz DSU: „DSU nu este mandatat în a da avize”.

Mai mulți primari PSD care au plecat spre Capitală, unde ar fi urmat să participe la prezentarea programului de guvernare au făcut cale întoarsă, miercuri, pentru că acest eveniment nu se putea organiza din cauza COVID-19.

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut”, au comentat reprezentanții PSD pe Facebook, făcând referire la evenimentul liberalilor, precizând că la evenimentul PSD urmau să participe 20 de persoane.

DSU a reacționat și a transmis că nu are rol de avizator.

„Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități. Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, au transmis reprezentanții DSU.

(sursa: Mediafax)

×