x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reactii de la Chisinau - "Nu ne unim cu nimeni"

Reactii de la Chisinau - "Nu ne unim cu nimeni"

de Vitalie Calugareanu    |    12 Iul 2006   •   00:00
Reactii de la Chisinau  -  "Nu ne unim cu nimeni"
Corespondenta din Chisinau
Afirmatiile presedintelui Traian Basescu in legatura cu faptul ca Romania si Moldova se vor uni in interiorul Uniunii Europene au primit un refuz acid din partea presedintelui Vladimir Voronin.

"Republica Moldova se va uni cu marea familie europeana, dar mai mult nu ne unim cu nimeni. Aceasta este indiscutabil", a declarat oficialul de la Chisinau intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, ideea lansata de Basescu, care militeaza de altfel permanent pentru ca Moldova sa nu fie lasata sa intre in UE o data cu Ucraina, ci sa beneficieze de acelasi tratament ca Balcanii de Vest, este "o greseala", pentru ca "aderarea nu se face cu strigatul si licitatia". "Exista planul de actiuni de trei ani, sunt mii de acte legislative care trebuie ajustate la standardele UE. Statutul UE nu presupune asemenea tovarasii - de a intra cu hurta", a spus presedintele moldovean. "Il stimez foarte mult pe presedintele Basescu. Am gasit repede contacte si sunt bucuros ca relatiile noastre se dezvolta. Fiecare presedinte este si el om si are dreptul sa greseasca. Noi punem relatiile cu Romania mai presus de orice alte declaratii care vin si se duc", a adaugat el.

TRANSNISTRIA. Voronin a mai aratat ca in loc sa ceara sa fie parte la reglementarea diferendului transnistrean, Romania ar da "cea mai mare asistenta" prin semnarea tratatului politic de baza si a celui de frontiera cu Republica Moldova, anuntand ca a propus UE sa asiste Romania si Moldova in negocierea acestor documente pentru a fi semnate pana la sfarsitul acestui an.

×
Subiecte în articol: observator