x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REFERENDUMUL pentru maidanezi, APROBAT. Bucureştenii vor decide în 6 octombrie soarta câinilor fără stăpân

REFERENDUMUL pentru maidanezi, APROBAT. Bucureştenii vor decide în 6 octombrie soarta câinilor fără stăpân

06 Sep 2013   •   15:10
REFERENDUMUL pentru maidanezi, APROBAT. Bucureştenii vor decide în 6 octombrie soarta câinilor fără stăpân

Referendumul pentru câinii fără stăpân a fost aprobat. Consilierii bucureşteni au decis că referendumul va avea loc în 6 octombrie şi va costa 6 milioane de lei. "Ce vor dori bucureştenii, asta voi face", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

În favoarea proiectului au votat 31 de consilieri, şase au fost împotrivă, iar consilierii PDL au părăsit sala.

Potrivit proiectului de hotărâre, bucureştenii ar urma să răspundă cu DA sau NU la întrebarea "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege?"

Data referendumului local va fi 6 octombrie 2013.

Cheltuielile privind organizarea şi desfăşurarea consultării populaţiei se suportă în totalitate din bugetul propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2013 şi astfel se suplimentează cu 6 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de organizarea referendumului. Suplimentarea se face prin diminuarea cu aceeaşi sumă a Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale.


×