x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două restaurante din București, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului. Amenzi usturătoare!

Două restaurante din București, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului. Amenzi usturătoare!

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   11:08
Două restaurante din București, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului. Amenzi usturătoare!

Două restaurante din București au fost amendate de către ANPC cu 50.000 de lei, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care mâncare expirată, gândaci, mizerie și mucegai.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat două restaurante din București, unul din mall-ului Park Lake și altul din sectorul 2. Comisarii au dat amenzi de 50.000 lei și au închis ambele restaurante până la remedierea deficiențelor.

Abaterile constatate au fost:

- schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator)

- comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare

- comercialziarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice (zone cu mucegai, miros înțepător nespecific)

-comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum

- prezența insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical

- utilizarea unor tocatoare cu grad avansat de uzură

- folosirea unor spații de depozitare necorespunzătoare

- existența, în zona de desfășurare a procesului tehnologic, a unor echipamente cu chedere depreciate fizic (rupte) cu acumulare de impurități macroscopice, grătare cu exfoliere de vopsea, cu puncte de rugină

- folosirea unor hote cu acumulare de fum în strat gros, la fantele de aerisire, acumulare de impurități de culoare neagră, grăsime

- existența pavimentului murdar cu strat grosier de impurități, rastele/rafturi de depozitare murdare, cu impurități de culoare neagră, cu acumulare de impurități în strat grosier

- utilizarea unor vitrine frigorifice cu acumulare de gheață, lichid mucilaginos înghețat, puncte de rugină, cu chedere rupte

- folosirea unor tăvi și ustensile de bucătărie neigienizate, cu acumulare evidentă de materie organică

- folosirea unor ingrediente și a unor preparate culinare fără elemente de identificare și caracterizare

- lipsa menționării în meniul de prezentare a produselor cu proveniența din produse congelate, precum și prezenta alergenilor.

×
Subiecte în articol: restaurante închise mucegai amenzi