x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricții de Sărbători. Raed Arafat: Evitați să mergeți la colindat

Restricții de Sărbători. Raed Arafat: Evitați să mergeți la colindat

10 Dec 2020   •   19:17
Restricții de Sărbători. Raed Arafat: Evitați să mergeți la colindat
Sursa foto: gov.ro

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Anunțul șefului Departamentului pentru Situații de Uregnță a venit după ședința Comitetului  Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de  joi seara.

„Să vorbim deschis despre ce urmează. Situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de cazuri aproape de 2.000. Este o presiune asupra sistemului sanitar. Acest lucru impune respectarea măsurilor recomandate și care rămân valide”, a spus, joi seară, Raed Arafat.

„De sărbători, vă rog, să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră și familiei dumneavoastră! Încercați cât de mult posibil, în acest an, să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători”, a transmis Raed Arafat.

Vineri ar urma să se aprobe Hotărârea de Guvern care va prelua propunerile CNSU, a anunțat Arafat.

„A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile (restricțiile de până acum - n.red.).

Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al ministrilor. Ne vom axa pe măsuri zonale și locale unde se impune, inclusiv carantinarea unei localități”, a mai declarat Arafat. 

Măsurile de distanțare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, a spus secretarul de stat, care a spus că și colindatul este de evitat, în condițiile în care mersul din casă în casă crește riscul de răspândire a coronavirusului.

În Capitală, unde ritmul îmbolnăvirilor se menține ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcția de sănătate publică și autoritățile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: raed arafat