x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reuters: Zăpada "înmoaie" protestele din România

Reuters: Zăpada "înmoaie" protestele din România

22 Ian 2012   •   10:06
Reuters: Zăpada "înmoaie" protestele din România

Manifestatiile impotriva presedintelui Basescu si a Guvernului au continuat si sambata, in pofida ninsorii abundente. Numarul lor a fost totusi mai mic decat in zilele precedente, comenteaza presa internationala.

"Zapada inmoaie protestele antiguvernamentale din Romania", noteaza agentia Reuters, precizand ca ninsoarea de sambata i-a determinat pe multi romani sa renunte la continuarea protestelor din timpul saptamanii. Cu toate acestea, cateva sute de romani au iesit in strada pentru a manifesta impotriva masurilor de austeritate.

Premierul Boc se straduieste sa ramana la putere inaintea alegerilor parlamentare prevazute la sfarsitul anului, dar protestele nu vor fi probabil suficiente pentru a determina alegeri anticipate sau pentru a schimba politicile conforme cu acordul incheiat cu FMI, adauga Reuters, potrivit Mediafax.

Associated Press noteaza de asemenea ca aproximativ 500 de romani au indurat ninsoarea din capitala sambata, protestand pentru a noua zi consecutiv fata de presedintele Traian Basescu si Guvern.

"Romanii continua protestele antiguvernamentale", titreaza la randul sau Voice of America, adaugand ca protestatarii din Bucuresti au iesit in strada pentru a noua zi consecutiv, in pofida zapezii.

Publicatia electronica Digital Journal scrie ca protestele din Romania aduc rezultate, dar oamenii vor mai mult. Romanii au inceput sa protesteze fata de demisia lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii, din cauza unui controversat proiect de reformare a sistemului sanitar. In urma manifestatiilor, presedintele a retras proiectul, iar Arafat a fost reintegrat in minister, dar "scanteia fusese aprinsa si focul pe care l-a cauzat a continuat sa arda", adauga publicatia, precizand ca protestatarii au continuat sa iasa in strada si sa ceara demisia Guvernului si sefului statului. (V.M.)

×