x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revolta unui medic: Ne dorim respectul cuvenit, este ușor să arunci cu noroi într-o profesie nobilă

Revolta unui medic: Ne dorim respectul cuvenit, este ușor să arunci cu noroi într-o profesie nobilă

15 Ian 2022   •   11:52
Revolta unui medic: Ne dorim respectul cuvenit, este ușor să arunci cu noroi într-o profesie nobilă

Medicul Amin Zahra le solicită oamenilor să respecte profesiiile. Ne dorim respectul cuvenit, să nu fim arătați cu degetul, atunci când cineva din breaslă greșește, spune Zahra.

Mesajul publicat pe Facebook nu se referă doar la medici, ci și la alte profesii.

„Am ajuns la concluzia că sunt foarte mulți “specialiști”! Doar că aceștia sunt doar “speciali”…Le știu pe toate, de la cum trebuie aplicate legile, la medicină! Aruncă cu cuvinte grele, fără regrete!…Polițiștii ne calcă cu mașinile, medicii ne omoară prin spitale!” Cât de ușor este să arunci cu noroi într-o profesie nobilă, unde acești oameni și-au sacrificat ani din viață pentru a ajunge unde au ajuns și se lovesc pe parcursul carierei, de acești “specialiști”, susține Amin Zahra.

Medicul vorbește despre problemele cu care se confruntă specialiștii din România la locul de muncă.

„Din păcate nu ne lovim doar de criticile lor, ne lovim și de lipsurile de la locul de muncă…Lipsa aparatelor, a medicamentelor, a echipamentelor, mai pe scurt lipsa condițiilor decente, așa cum ar trebui să fie normal! Este frustrant să ceri diverse materiale și să nu le primești, să fii nevoit să lucrez cu ce ai! Suntem acuzați că o facem pentru bani că suntem bine plătiți. Vreau să vă spun că un medic rezident din anul V, câștigă într-o gardă din timpul săptămânii 24 de RON pe oră și acest om, muncește cât pentru 4-5 oameni, pentru că este un deficit mare de personal medical, dar dacă dorești să te angajezi, să îți cauți post într-un spital de stat acestea, NU există!”, spune Zahra.

Medicul Amin Zahra le cere oamenilor să acorde respect profesiilor și să nu generalizeze.

„Ne dorim respectul cuvenit, să nu fim arătați cu degetul, atunci când cineva din breaslă greșește, pentru că nu putem să generalizam și să aruncăm cu noroi în niște oameni care sunt dedicați trup și suflet și fac tot ce pot la locul de muncă doar cu ce au, indiferent de profesie… Medic, polițist, profesor!”, este concluzia lui Amin Zahra.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medic