x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Piatra Neamț: Cine a CÂȘTIGAT Primaria Piatra Neamț

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Piatra Neamț: Cine a CÂȘTIGAT Primaria Piatra Neamț

06 Iun 2016   •   09:30
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Piatra Neamț: Cine a CÂȘTIGAT Primaria Piatra Neamț
Sursa foto: savcoco/Getty Images/iStockphoto

Liberalul Dragoş Chitic, noul primar al municipiului Piatra Neamţ conform centralizării paralele a organizaţiei judeţene PNL, a declarat, pentru AGERPRES, că are convingerea că, la finalul mandatului pe care l-a câştigat, oraşul va fi unul modern şi dezvoltat.

"Mulţumesc pietrenilor pentru faptul că mi-au acordat un vot de încredere şi în cei patru ani nu îi voi dezamăgi. Am nevoie şi de o majoritate în Consiliul Local pentru a-mi susţine proiectele dar sunt convins că vom face o majoritate stabilă, care să fie de durată şi care să asigure funcţionalitatea Primăriei Piatra Neamţ. Ştim foarte clar ce avem de făcut, sunt proiecte concrete şi normalitatea pe care am instalat-o în Primăria Piatra Neamţ se va transforma, în următorii patru ani, în performanţă administrativă. Sunt convins că peste 4 ani, oraşul Piatra Neamţ va fi un oraş în care cetăţenii să se simtă bine, să crească nivelul de trai pentru fiecare dintre ei, un oraş modern, european, dezvoltat. Sunt convins că alături de mine vor fi oameni de calitate şi împreună cu echipa mea vom pune în practică proiectul Piatra Neamţ 2020", a declarat Dragoş Chitic.

Potrivit numărătorii paralele a liberalilor, acesta a câştigat funcţia de primar cu 35 la sută dintre voturi. Pe poziţia secundă s-a clasat deputatul Liviu Harbuz, din partea PSD+UNPR, cu 27,5 la sută, în timp ce poziţia a treia este ocupată de deputatul Cătălin Drăguşanu, din partea ALDE, cu 14 la sută.

Pentru Consiliul Local Piatra Neamţ, PNL a obţinut 30 la sută, adică 9 mandate, PSD a întrunit 29 la sută din voturi, adică 8 mandate, ALDE are 10 la sută, adică 3 mandate iar PMP a obţinut puţin peste 9 la sută, adică 3 mandate.

Astfel, PNL şi PMP vor reuşi să formeze o majoritate de 12 voturi faţă de PSD şi ALDE care au 11 voturi în Consiliul Local Piatra Neamţ.

Dragoş Chitic a fost din decembrie 2014 primar interimar la Piatra Neamţ, în urma demisiei din funcţie a fostului edil, Gheorghe Ştefan.

La Consiliul Judeţean, PSD are 18 mandate iar PNL are 17 mandate. AGERPRES

×