x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor publicate mai devreme cu trei luni

Rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor publicate mai devreme cu trei luni

13 Mar 2013   •   11:12
Rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor publicate mai devreme cu trei luni
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Institutul Naţional de Statistică (INS) va publica rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) în iulie 2013, cu trei luni mai devreme decât data programată - octombrie 2013, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă preşedintele INS, Tudorel Andrei.

 
Noul şef al INS, care a preluat această funcţie în urmă cu două luni, a afirmat că rezultatele sunt obţinute pe baza unor metodologii transparente, iar pentru asigurarea transparenţei şi o comunicare corectă cu utilizatorii datelor a fost înfiinţat la nivelul INS un grup de experţi în demografie şi comunicare, din care fac parte 'demografi de primă mână, personalităţi puternice'. 
 
RPL s-a desfăşurat în anul 2011, iar rezultatele preliminare au arătat o scădere importantă a populaţiei României, până la 19 milioane de locuitori. Rezultatele preliminare ale RPL au constituit un subiect de dispută în mediul politic, în contextul electoral şi al referendumului privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, invocându-se faptul că vechile liste electorale, pe baza unei populaţii mai numeroase, nu mai corespund realităţii. 
 
De asemenea, INS a revenit în atenţia opiniei publice la începutul anului când premierul Victor Ponta a reproşat fostei conduceri discrepanţele între datele comunicate privind Produsul Intern Brut (PIB), urmarea fiind demiterea preşedintelui Vergil Voineagu.

×
Subiecte în articol: recensamant rezultate