x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romaero, centru de mentenanță pentru elicopterele „Black Hawk”

Romaero, centru de mentenanță pentru elicopterele „Black Hawk”

03 Sep 2020   •   21:15
Romaero, centru de mentenanță pentru elicopterele „Black Hawk”

România poate găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare „Black Hawk”, conform unui Memorandum de Înțelegere semnat astăzi la București între Romaero și grupul Sikorsky, parte a corporației americane Lockheed Martin.

În continuarea acordului semnat între Sikorsky și Romaero, în martie 2018, noul Memorandum de Înțelegere reia angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialiști cu înaltă calificare, programe educaționale bazate pe tehnologie, oportunități de cercetare și dezvoltare și beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei românești. De asemenea, noul acord ar putea conduce la executarea de către Romaero a operațiunilor de personalizare și modernizare a elicopterelor „Black Hawk” operate în România și, ulterior, în Europa Centrală și de Est.

„Semnăturile date astăzi semnifică încredere, iar companiile americane și românești își pun în joc prestigiul pentru a îndeplini o promisiune”, a spus ambasadorul Statelor Unite la București, E.S. Adrian Zuckerman, prezent la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere.

„Elicopterul Black Hawk, fabricat în Polonia, reprezintă soluția ideală pentru Ministerul Afacerilor Interne precum și pentru nevoile viitoare ale României în materie de astfel de aeronave.” a declarat Janusz Zakręcki, Președinte și Director General PZL Mielec, o companie din grupul Lockheed Martin, citat de Mediafax.

„Romaero deține atât experiența în întreținerea de aeronave, cât și infrastructura necesare pentru a deservi elicopterele Sikorsky Black Hawk®, dacă guvernul României va opta pentru achiziționarea acestui aparat de zbor, fabricat de un aliat regional din Uniunea Europeană, și ale cărui capabilități au fost constant dovedite”, a adăugat el.

Romaero este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească, cu peste 900 de angajați cu înaltă calificare și un potențial semnificativ de dezvoltare.

 

×
Subiecte în articol: romaero