x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia

Un român a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   11:00
Un român a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia
Sursa foto: Hepta

Un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia, în noaptea de 28 februarie/1 martie 2023, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Autoritățile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie/1 martie.

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România.

„Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite”, precizează MAE.

Marți seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa. Tragedia a provocat proteste masive la Atena. 

Citiți și Cine este românul dispărut în catastrofa feroviară din Grecia: "L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren?"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: roman accident tren grecia