x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de români, amendați pentru că trec ilegal calea ferată

Sute de români, amendați pentru că trec ilegal calea ferată

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   11:40
Sute de români, amendați pentru că trec ilegal calea ferată

Polițiștii au aplicat aproape 500 de sancțiuni într-o singură zi în cadrul unei acțiuni organizate la nivel național și care a vizat prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Potrivit IGPR, în cadrul acțiunii, desfășurate miercuri, s-au desfășurat activități în zona a 219 treceri la nivel cu calea ferată, au fost verificate 1.010 vehicule, fiind aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 175.347 de lei. 417 dintre acestea au fost aplicate la regimul rutier, iar 65 pentru abateri la trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale la Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 sancțiuni contravenționale la Legea privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni, dintre care o infracțiune la regimul rutier, fiind reținute 39 de permise de conducere, retrase 18 certificate de înmatriculare și 10 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cale ferata amenzi