x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, codaşa Europei: Are cei mai puţini absolvenţi de studii superioare

România, codaşa Europei: Are cei mai puţini absolvenţi de studii superioare

de Veronica Micu    |    12 Iul 2011   •   07:30
România, codaşa Europei: Are cei mai puţini absolvenţi de studii superioare

In Romania, din analiza Eurostat pe segmentul de varsta de pana la 64 de ani, reiese ca ponderea persoanelor cu studii superioare este de doar 11,2%. Rezultatul ne plaseaza pe ultimul loc intre tarile Uniunii Europene, din moment ce media celor 27 de state este de aproape 22%.

Primele locuri sunt adjudecate de Finlanda, Cipru si Irlanda, unde valorile trec de 30%, anunta realitatea.net. Ne depasesc si Bulgaria, Polonia sau Ungaria, unde 17 pana la 19% din populatie detin diplome de facultate. Surprinzator, cu foarte putin inaintea noastra se situeaza Italia - cu doar 12,8%.

Stam totusi destul de bine din punctul de vedere al populatiei cu studii primare - 30,2% in Romania, media europeana fiind de aproximativ 31%. Chiar si asa, cifrele tot nu ne sunt favorabile daca luam in calcul faptul ca Portugalia are o medie de peste 69%, Spania de 49 %, iar Italia de 47%.

In concluzie, peste un sfert din populatia de la oras are studii universitare, in timp ce in mediul rural cifra este descurajanta. Doar 4% dintre cei care traiesc la sat merg la facultate. Dublu totusi fata de acum 10 ani, dupa cum reiese din acelasi studiu.

×