x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

11 Iun 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

CARAŞ SEVERIN. Un bou de peste 1.000 de kilograme a căzut ieri într-o fîntînă adîncă de peste 7 metri din curtea unei familii din localitatea Rafnic. Pentru scoaterea animalului de povară din puţ, pompierii militari de la ISU Caraş Severin ajutaţi de săteni s-au chinuit circa patru ore. În ciuda efortului depus, animalul a murit.



CARAŞ SEVERIN. Un bou de peste 1.000 de kilograme a căzut ieri într-o fîntînă adîncă de peste 7 metri din curtea unei familii din localitatea Rafnic. Pentru scoaterea animalului de povară din puţ, pompierii militari de la ISU Caraş Severin ajutaţi de săteni s-au chinuit circa patru ore. În ciuda efortului depus, animalul a murit. (Vali P.)

14:38 - AUDIERE RATATĂ

DNA. Procurorii nu l-au putut audia pe comisarul-şef Toma Rus pentru că nu au soluţionat o solicitare anterioară formulată de apărare.

LA INSTANŢĂ. Comisarul-şef Mircea Moraru, din IGPR, a fost trimis în judecată, pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite.

14:43 - INCEST

IAŞI. Un bărbat de 44 de ani a fost arestat preventiv, fiind acuzat că şi-ar fi violat doi copii: o fată de 16 ani şi un băiat de 8 ani. Cei doi minori alături de alţi doi fraţi, de 12 şi 14 ani, sînt acum internaţi, fiind bolnavi de TBC. Părinţii copiilor sînt divorţaţi, mama fiind plecată la muncă în Italia.

IALOMIŢA. Marinică Cazacu, fost prefect de Ialomiţa, a fost trimis în

judecată de procurorii DNA – Slobozia, alături de fostul director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa Elena Brăila, pentru abuz în serviciu care a cauzat un prejudiciu de peste şapte milioane de euro.

LA 11 ANI - Avort recomandat de medici

O comisie formată din mai mulţi medici a propus ieri ca o fetiţă în vîrstă de doar 11 ani să facă avort, deşi este însărcinată în luna a IV-a. Se pare că micuţa a întreţinut relaţii sexuale cu un unchi, care are vârsta de 19 ani. La acest control care a fost foarte detaliat a asistat şi mama fetei. Comisia a fost formată dintr-un medic legist, un ginecolog şi un psihiatru. Decizia definitivă va fi luată în următoarele zile, întrucît sarcina este destul de înaintată, iar vîrsta fetei este foarte fragedă.

AVANGARDE - Elevii cer cîte 1.000 de euro daune

Părinţii celor 100 de elevi hunedoreni abandonaţi, la sfîrşitul lunii aprilie în Franţa de agenţia de turism Avangarde Club, cer acesteia despăgubiri de cîte o mie de euro pentru fiecare persoană care a avut de suferit în timpul excursiei. Elevii au fost abandonaţi în Paris, după ce agenţia nu le-a plătit cazarea, fiind nevoiţi să doarmă o noapte în autocar. (E.S.)

INSPECŢIA SOCIALĂ - Probleme la furnizorii de servicii sociale

Inspecţia Socială solicită retragerea acreditărilor pentru 37 de furnizori de servicii sociale destinate copiilor sau adulţilor cu handicap, după ce în primele patru luni ale anului au fost realizate 542 de inspecţii în întreaga ţară. Potrivit Mariei Muga, şefa acestei instituţii, în unele centre de zi nu sunt oferite condiţiile minime pentru desfăşurarea activităţii, principalele probleme fiind nerespectarea standardelor de igienă şi calitatea mobilierului.

TÎRGU-MUREŞ - Primarul a refuzat recepţia unui bloc

Primarul din Tîrgu-Mureş, Dorin Florea, a refuzat, ieri, să semneze recepţia unui bloc de zece locuinţe pentru romi din cartierul Valea Rece, din cauza calităţii slabe a lucrărilor, transmite Mediafax. “Sînt deficienţe la o serie de lucruri din tîmplărie,
la fel ca şi în partea electrică. Constructorul a lucrat cu gîndul că este Valea Rece”, a declarat primarul. De cealaltă parte, dirigintele de şantier al firmei de construcţii, Gheorghe Şofron, a admis că primarul are dreptate să fie nemulţumit, întrucît tîmplăria nu se închide cum trebuie şi mai este nevoie de reparaţii şi finisaje.

AVERTISMENT - Risc de avalanşe în Munţii Făgăraş

Salvamontiştii atenţionează că în Făgăraş este, în această perioadă, risc mare de avalanşe din cauza topirii zăpezii, ei avertizînd asupra pericolului la care se expun turiştii care vin neechipaţi pentru munte, nu cunosc zona şi aleg trasee dificile şi inaccesibile. În condiţiile în care traseele din Argeş, inclusiv cele situate la altitudini de peste 1.500 de metri, au fost redeschise turiştilor, salvamontiştii atenţionează că pentru potecile care duc spre altitudini foarte mari sau traversează versanţi încă înzăpeziţi este obligatorie folosirea colţarilor şi a beţelor de schi sau a pioletului. (Eli Cristea)

TELECOM - iPhone 3G, în România

iPhone 3G va fi disponibil oficial şi pe piaţa din România, pînă la sfîrşitul anului, au anunţat reprezentanţii Apple şi Orange. Noua versiune a terminalului Apple a fost prezentată luni seara la San Francisco, confirmîndu-se zvonurile privind disponibilitatea 3G, dar şi preţuri mult mai mici: cu stocare 8 GB la 199 $ şi cu stocare 16 GB la 299 $. Noul iPhone vine cu aplicaţii îmbunătăţite de acces internet şi e-mail, GPS, servicii medicale, jocuri, agregator de ştiri, cont eBay etc. Primele modele vor ieşi pe piaţă din 11 iulie, în 22 de ţări. (Alexandru Rădescu)

PRAHOVA - Criză de medici la Ambulanţă

Serviciul de Ambulanţă Prahova are nevoie de un număr dublu de doctori faţă de cel actual, pentru a funcţiona în parametri normali. Deşi au fost organizate nenumărate concursuri fie nu s-a prezentat nimeni, din cauza salariului mic, fie cei care au venit erau slabi pregătiţi. Conform managerului instituţiei medicale, dr Daniel Nicolae, la Ambulanţa Prahova ar trebui să fie un număr de 33 de medici, însă sînt numai 15, în tot judeţul. Medicii evită această ramură din cauza salariului mic şi a programului, care este în ture. (Laura Calciu)

VÎLCEA - Pompierii, la adunat de albine

Un echipaj al ISU Vîlcea a fost solicitat să adune un roi de albine care se aşezase într-un copac din Rîmnicu-Vîlcea, îngrozind locuitorii apartamentelor din zonă. Operaţiunea a durat circa 30 de minute, timp în care un ofiţer cunoscător în ale apiculturii s-a căţărat cu scara mobilă în arborele cu pricina. Echipat corespunzător, ofiţerul ISU a reuşit să adune roiul într-o cutie specială, înainte ca cineva să fie vătămat. Reprezentanţii ISU au menţionat că este prima intervenţie de acest gen la care participă. (A.C.)

×
Subiecte în articol: observator