x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

14 Apr 2005   •   00:00



  • 15 aprilie 2005
  • Tavan prabusit la Filarmonica

    O parte din tavanul salii de concerte a Filarmonicii "Oltenia" din Craiova s-a prabusit ieri dimineata, cu o ora inainte de repetitiile pentru concertul care urma sa aiba loc astazi, transmite Mediafax. Directorul institutiei sustine ca la acoperis nu s-au mai facut lucrari de reabilitare de 10 ani.

    Decizie - Procesul regal, din nou la Curtea de Apel

    Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis recursul formulat de Mihai I si de Ana de Bourbon-Parma si au casat hotararea Curtii de Apel Bucuresti din 14 ianuarie 2003, care recunostea decizia unei instante de la Lisabona. In 1955, aceasta il recunostea pe Carol Mircea ca fiu al lui Carol al II-lea. Cauza va fi rejudecata tot la Curtea de Apel Bucuresti. Inalta Curte a apreciat ca in cursul judecarii apelului au existat incalcari ale procedurii de citare si ale respectarii dreptului la aparare. Este pentru a treia oara cand cazul ajunge la Curtea de Apel. (Miruna Pasa)

    Noutate - Afaceristii vor Camera de Comert a Bucurestiului

    Comerciantii bucuresteni doresc sa infiinteze astazi Camera de Comert a Municipiului Bucuresti prin despartirea de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. "Este o Camera pe care o fac comerciantii si pentru care vom cere Guvernului recunoasterea existentei", a declarat presedintele CCIRB, Victor Babiuc. El a mai precizat ca aceasta structura nu este cea pe care a creat-o Guvernul. In paralel, actiunea introdusa de CCIRB impotriva HG 95/2005, prin care Executivul a infiintat Camera Bucurestiului, isi urmeaza cursul in justitie. (Daniela Ivan)

    Jaful Secolului - Petru Nica nu stie unde este restul banilor

    Tribunalul Bucuresti i-a audiat ieri pe cei patru inculpati acuzati de furtul a circa 100 de miliarde de lei, in dosarul cunoscut drept "Furtul Secolului". Principalul acuzat, Petru Nica (foto), a recunoscut in fata instantei ca a sustras banii in noaptea de 4 spre 5 iulie 2004 din autospeciala firmei CPI Security, dar a declarat ca nu stie unde sunt cei aproximativ 9 miliarde de lei care nu au fost recuperati inca. A dat insa de inteles ca nu este prima data cand firma de transport valori la care lucra ca sofer a avut astfel de lipsuri. Nica a acreditat astfel posibilitatea ca suma negasita inca sa nici nu fi existat. (Miruna Pasa)

    Bursa - 36.000 de locuri de munca

    Persoanele care nu au un loc de munca pot participa maine la Bursa de slujbe organizata in toata tara de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Pana acum au fost identificate 36.704 joburi oferite de 2.930 de agenti economici. Din numarul total de locuri de munca, 2.322 sunt adresate persoanelor cu studii superioare, iar restul - pentru persoane cu studii medii si profesionale. In Bucuresti, Bursa Generala a Locurilor de Munca va avea loc la sala de sport a Clubului Sportiv Scolar numarul 2 din Soseaua Pantelimon numarul 293, zona Morarilor. (Cristian Petru)

    PNA - Alti doi invinuiti in dosarul lui Sechelariu

    Directorul economic al firmei lui Dumitru Sechelariu, SC Letea Bacau, si administratorul aceleiasi societati au fost pusi sub invinuire ieri de procurorii anticoruptie. Potrivit anchetatorilor, Valerica Macarescu si Adrian Grigore sunt acuzati de abuz in serviciu si de efectuarea unor operatiuni incompatibile cu functia lor in legatura cu doua afaceri desfasurate de societatea Letea. (Miruna Pasa)

    Computere subventionate

    Guvernul a prelungit pana la 30 aprilie perioada in care elevii si studentii proveniti din familii cu venituri reduse pot solicita sprijinul financiar al statului pentru cumpararea unui computer propriu. (Florina Zainescu)

    Bucuresti - Politist pentru o zi

    Elevii a cinci scoli bucurestene s-au intrecut ieri pentru a participa alaturi de politistii Sectorului 2 in misiunile Politiei de Proximitate. Concursul a constat in testarea cunostintelor privind riscul savarsirii faptelor penale, a contraventiilor si a varstei de la care pot raspunde penal. Toti participantii au primit diplome si premii iar formatia Kyss a cantat pentru ei. Invingatoare a iesit echipa celor patru elevi ai Scolii Generale nr. 22. Ei vor fi "Politisti pentru o zi" alaturi de Politia de Proximitate a Sectorului 2.

    Tribunalul Bucuresti - Director acuzat ca a luat spaga, achitat

    Fostul director din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Domocos Reman, trimis in judecata de Parchetul Anticoruptie sub acuzatia ca a luat o mita de 180.000 de dolari, a fost achitat ieri de Tribunalul Bucuresti. Procurorii au declarat apel impotriva hotararii judecatorilor. Reman fusese retinut de PNA si ulterior arestat de Curtea de Apel Bucuresti, in aprilie 2004, dar a fost eliberat doua luni mai tarziu, din cauza unor vicii de procedura. Potrivit procurorilor, Reman ar fi primit banii pentru a aproba o cerere privind importul unei cantitati de porumb furajer. (Miruna Pasa)
    ×
    Subiecte în articol: observator bucuresti