x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Ion Diaconescu, internat de urgenta

Romania in 5 minute - Ion Diaconescu, internat de urgenta

12 Feb 2007   •   00:00
12:01 - ACUZE
DAMBOVITA. Localnicii din Potlogi acuza ca locuintele lor se prabusesc din cauza camioanelor care transporta nisip din zona.
TIMISOARA. Politistii comunitari au impartit amenzi celor care si-au intins rufele pe balcon, conform unei hotarari a Consiliului Local.
12:06 - AVERTISMENT
BUSTENI. Sarbatoare mare cu ocazia zilelor orasului. Turistii i-au ascultat la baza partiei Kalinderu, unde s-au desfasurat "ostilitatile", pe Pepe, Anda Adam, Alb si Negru, Talisman, Heaven, Blondy si VH2. De asemenea, turistii au primit vin fiert si au participat la tot felul de concursuri. (Nina Marcu)
BISTRITA-NASAUD. Traseele de coasta din Muntii Calimani, Rodnei, Tibles si Suhard, din judetul Bistrita-Nasaud, nu au fost accesibile la acest sfarsit de saptamana. Masura a fost luata de salvamontisti, dupa ce in numai cateva zile temperaturile au crescut de la - 12 grade la 3-4 grade.

SPITALUL FUNDENI - Ion Diaconescu, internat de urgenta
Fostul lider taranist Ion Diaconescu a fost internat ieri la Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu - Fundeni. "Astazi de dimineata (n.r. - ieri), Diaconescu a avut o sangerare nazala si un nivel ridicat al tensiunii arteriale (20), motiv pentru care am cazut de acord sa mearga la spital, pentru o supraveghere mai atenta. Starea lui este buna, iar maine (n.r. - azi) vom continua investigatiile medicale", a precizat directorul institutiei, Serban Bubenek. Diaconescu s-a simtit rau inca de sambata, dar a refuzat internarea, medicii acordandu-i ingrijiri la domiciliu.

INCIDENT AVIATIC - Aterizare fortata la Budapesta
Un avion al companiei Lufthansa, care zbura pe ruta München - Bucuresti, a aterizat fortat duminica dupa-amiaza pe Aeroportul Ferihegy din Budapesta, au declarat pentru Mediafax surse din Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni. "Aterizarea fortata s-a desfasurat fara incidente", au spus sursele citate. Aeronava urma sa ajunga pe Aeroportul Otopeni la ora 16:05. Pasagerii au fost imbarcati intr-un avion al companiei Malev pentru a continua zborul catre Romania. Lufthansa a desemnat o comisie care sa verifice starea tehnica a avionului. (Mediafax)

Loto 6/49 - Nici un castigator la categoria I
Nici unul dintre numerosii jucatori de la Loto 6/49 nu a reusit sa ghiceasca cele sase numere norocoase la extragerea de ieri, astfel ca marele premiu a ramas in vistieria Loteriei Romane. Numerele castigatoare au fost 13, 7, 1, 5, 11, 27. Reportul de la categoria I a ajuns la 2.328.959,99 RON. La categoria a II-a, 59 de norocosi au "luat" cate 4.325,11 RON. Premiul de la categoria a III-a a fost de 181,15 RON, bani de care s-au bucurat 2.113 persoane. Numarul extras la Noroc a fost 2536242.

PETROSANI - Primarul, condus pe ultimul drum
Sute de persoane l-au condus ieri pe ultimul drum pe Carol Schreter (76 de ani), fostul primar al municipiului Petrosani, decedat vineri dupa-amiaza in urma unui infarct miocardic. Slujba a fost oficiata de rabinul Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ehrenfeld Abraham, alaturi de secretarul general al Comunitatilor, Albert Kupferberg. Membru al Partidului Democrat, Carol Schreter a fost ales primar al municipiului Petrosani in 2004, insa a mai detinut aceasta functie si in legislatura 1996-2000. (Monalise Hihn)

CONSTANTA - Pescadoare turcesti capturate
Doua pescadoare turcesti au fost depistate de politistii de frontiera constanteni in timp ce pescuiau ilegal in apele teritoriale romanesti. Politistii au folosit armamentul din dotare pentru a-i obliga pe marinari sa se predea. Unul dintre pescadoarele capturate, in care s-a gasit aproape o tona de rechini si calcan, va fi adus in Portul Mangalia pentru cercetari. Cel de-al doilea pescador, care reusise sa fuga din apele teritoriale romanesti, a fost prins de doua vedete romanesti, dar si cu ajutorul unei nave a Garzii de Coasta din Ucraina. (Emilia Sava)

REFERENDUM - Voturi favorabile autonomiei
Rezultatele partiale ale referendumului neoficial pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc arata ca votantii sunt proautonomie. Potrivit conducerii CNS, au fost centralizate pana sambata seara voturile din sase localitati din Covasna, 99% dintre localnici votand favorabil. Referendumurile interne pentru autonomie, organizate de CNS, au inceput sambata in sapte localitati din Covasna, opt din Harghita si in Sovata, judetul Mures. Liderul PD Emil Boc le-a atras insa ieri atentia initiatorilor referendumurilor ca "sunt la limita Constitutiei".

AVERTISMENT - PC ameninta cu motiune de cenzura
PC va initia o motiune de cenzura in cazul in care motiunea simpla "Minciuna, adevarul Monicai Macovei" va fi adoptata de Senat, iar premierul Tariceanu nu il va demite pe ministrul Justitiei. "Dorim sa-l intrebam pe premier ce masuri va lua in momentul in care va fi depusa o motiune de cenzura impotriva Guvernului si ea va fi adoptata. Atunci va accepta sau nu votul Parlamentului?", a intrebat secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, facand referire la declaratiile lui Tariceanu conform carora, chiar daca Senatul va adopta motiunea, Macovei nu va fi revocata.

ENERGIE - Porneste reactorul 2 de la Cernavoda
Al doilea reactor al Centralei de la Cernavoda va fi pornit la 25 aprilie si va ajunge la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, citat de Mediafax. Nuclearelectrica, operatorul centralei, a estimat ca va produce in acest an cu 50% mai mult ca in 2006, cand a livrat 9,5% din energia electrica din Romania. Contributia este vitala in conditiile secetei care scoate hidrocentralele din joc. (A.N. Ionescu)

TARGU-MURES - Angajari pentru Autostrada Bechtel
Un targ de munca pentru selectarea viitorilor muncitori la Autostrada Transilvania va fi organizat la sfarsitul lunii februarie, la Targu-Mures. Firma Bechtel ofera 2.000 de locuri de munca in anul 2007 si alte 2.000 in anul 2008, pentru lucrarile la autostrada. Principalii destinatari ai ofertei sunt somerii din judetul Mures si locuitorii zonelor rurale, pentru care se va organiza o campanie publicitara in perioada imediat urmatoare. (R.C.)

SIGURANTA / DN 7 Arad - Deva, monitorizat video
Traficul pe Drumul National 7 Arad - Deva, una dintre cele mai periculoase sosele din tara, va fi supravegheat cu ajutorul camerelor video. Masura se ia la solicitarea primarilor din opt localitati de pe Valea Muresului - Nadlac, Pecica, Vladimirescu, Lipova, Conop, Barzava, Varadia de Mures si Savarsin. Proiectul poarta numele generic de "ProSiguR" si isi propune reducerea cu 30% a accidentelor rutiere provocate de viteza excesiva. (Andrei Ando)

Emilia Sava

LA MARE, LA SOARE. Vremea primavaratica i-a scos din case si ieri pe constantenii dornici de putin soare, majoritatea alegand sa se plimbe pe malul marii sau pe faleza de la Cazino. Tineri indragostiti, dar si cupluri in varsta au profitat din plin de caldura neobisnuita pentru aceasta perioada a anului si au venit sa priveasca marea linistita si sa se relaxeze pentru cateva ore. (Emilia Sava)
×
Subiecte în articol: observator