x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

01 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Cristi Cimpoes_/

Ieri au avut loc antrenamentele oficiale ale participanţilor la Class One Romanian Grand Prix, ce se desfăşoară pe Lacul Siutghiol, din Mamaia.



COMPETIŢIE. Ieri au avut loc antrenamentele oficiale ale participanţilor la Class One Romanian Grand Prix, ce se desfăşoară pe Lacul Siutghiol, din Mamaia. Saeed Hareb, preşedintele Asociaţiei Internaţionale pentru Bărcile cu Motor Profesionale, este foarte mulţumit de desfăşurarea la Mamaia a acestei competiţii, subliniind că din punct de vedere geografic nici o ţară nu poate oferi ceea ce oferă Constanţa: lacuri şi mare.

10:28 - EXPOZIŢIE
BRAŞOV.
Trupurile celor două victime ale accidentului aviatic de la Sănpetru au fost ridicate de la Morgă de familiile acestora.
SIBIU. A fost vernisată expoziţia "Luxemburg la Sibiu", care reuneşte 60 de fotografii din cele două capitale culturale europene ale anului 2007.


10:33 - ACCIDENT
TĂRGOVIŞTE. O locomotivă a luat foc in gara din Tărgovişte din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică. Locomotiva se deplasa, fără garnitură, in zona peronului Gării Tărgovişte. Nu au existat victime, iar circulaţia nu a fost perturbată.
ALBA. Circulaţia pe DN 1 este blocată in zona localităţii Decea, după ce un tir a lua foc in trafic, iar apoi s-a răsturnat, fără a exista victime in urma accidentului. Tirul transporta un utilaj agricol, iar din cauze incă necunoscute a luat foc, incendiul fiind observat de ceilalţi şoferi.



PNL - Numărul săracilor a scăzut
Liberalii sunt mulţumiţi de ce au făcut la guvernare şi se laudă singuri. Cel puţin aşa reiese dintr-o rezoluţie adoptată ieri la Neptun de conducerea liberală, potrivit căreia "angajamentele asumate de PNL in ce priveşte creşterile salariilor şi pensiilor, pentru mandatul 2004-2008 au fost deja indeplinite, iar numărul romănilor aflaţi in situaţie de sărăcie s-a redus considerabil", iar "anul 2006 a fost cel mai bun an economic din istoria Romăniei moderne, iar tendinţele pozitive se manifestă şi in anul 2007".


CFR - Biletele de tren, mai scumpe cu 8%
CFR călători majorează de astăzi cu 8,1% preţul biletelor de tren. Un bilet la un tren personal pe ruta Bucureşti - Predeal costă 20,3 lei la clasa I şi 12,8 lei la clasa a II-a, faţă de 18,8 lei, respectiv 11,8 lei, inainte. O călătorie cu Rapidul de la Bucureşti la Constanţa costă 66 lei la clasa I şi 45,9 lei la a II-a, faţă de 61 lei, respectiv 42,5 lei. Pentru Intercity, pe relaţia Bucureşti - Timişoara, tariful este de 124,7 lei la clasa I şi 88,4 lei la clasa a II-a, comparativ cu 115,4 lei, respectiv 81,7 lei inainte. (F.Z.)


ANORMAL - Meri infloriţi intr-o livadă vasluiană
Merii dintr-o livadă din localitatea vasluiană Băcăoani au inflorit in prag de toamnă, deşi din copaci nu au fost culese incă fructele coapte. Specialiştii agronomi consideră acest fenomen unul ieşit din comun, care a apărut pe fondul schimbărilor majore de climă din ultimii ani. După o perioadă indelungată de secetă, cu temperaturi foarte ridicate, a urmat una cu ploi şi temperaturi mult mai scăzute, ceea ce a favorizat pornirea unei noi vegetaţii. (Ana Ionaşcu)


MĂNĂSTIREA RĂMEŢ - Micuţul abandonat a fost revendicat
O femeie care s-a recomandat a fi mătuşa micuţului abandonat la Mănăstirea Rămeţ la data de 28.08.2007 s-a prezentat la lăcaşul de cult pentru a-l lua pe băieţel. Sesizată, Poliţia Municipiului Aiud a stabilit că persoana in cauză este chiar mama băieţelului abandonat şi se numeşte Irina G., de 30 ani, din Saschiz, judeţul Mureş. Poliţiştii cercetează imprejurările in care copilul a fost abandonat in incinta Mănăstirii Rămeţ, urmănd ca ulterior, in funcţie de rezultatul anchetei şi de motivul care a determinat-o pe mamă să recurgă la acest gest, să se procedeze la incadrarea juridică a faptei. (Lucian Dobrater)


SALMONELLA - Pensiune cu măncare expirată
Un grup de 30 de copii şi cinci cadre didactice de la o şcoala din Bihor, aflat intr-o excursie la Sibiu, a fost internat joi la Spitalul Judeţean din Oradea, din cauza unor toxiinfecţii alimentare. In aceeaşi zi au servit cina la o pensiune din localitatea Sibiel, imediat după aceasta avănd greţuri, vărsături şi diaree. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au descoperit alimente expirate la pensiunea din localitatea Sibiel. Şeful Secţiei de Boli Infecţioase, dr Sonia Drăghici, a declarat că cea mai probabilă cauză a toxiinfecţiei este infestarea cu salmonella.


VALEA CASCADELOR - Accidentul mortal, anchetat
Rezultatele analizelor efectuate in cadrul anchetei privind moartea a trei muncitori in zona Valea Cascadelor relevă o concentraţie scăzută de oxigen, aceasta putănd fi cauza care a dus la decesul celor trei persoane. Giovana Soare, directorul de comunicare al Apa Nova, a declarat ieri pentru Mediafax că firma a primit rezultatul analizelor şi că raportul intocmit in acest sens va fi trimis instituţiilor care efectuează verificări in acest caz. Joi, trei muncitori de la Apa Nova şi Aquatot din Bucureşti au murit după ce au căzut in canalul in care reparau o conductă.


REABILITARE - DN 1 intre Sibiu şi Oradea, inchis
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romănia va inchide duminică noapte, intre orele 02:00 şi 05:00, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional DN 1 intre Sibiu şi Oradea pentru executarea unor lucrări de reabilitare. Circulaţia va fi inchisă in zona podului de la kilometrul 416 la Mirăslău. Pentru traficul uşor poate fi utilizat un drum comunal din localitatea Mirăslău, in timp ce traficul greu poate utiliza fie Turda (DN 75) - Cămpeni (DN 75) - Abrud (DN 74A) - Zlatna (DN 74 A) - Alba-Iulia (DN 74), fie Teiuş (DN 14 B) - Blaj (DN 14 B) - Mediaş (DN 14) - Iernut (DN 14 A). (Dan Tomozei)


SUCEAVA - Carantină din cauza unei bovine cu rabie Â
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a instituit carantină in mai multe localităţi, in zona de protecţie antiepizootică fiind incluse şi localităţi din Iaşi, Neamţ şi Botoşani, după ce in comuna suceveană Preuteşti a fost depistat un caz de rabie la o bovină. Conform autorităţilor, bovina ar fi fost muşcată de o vulpe turbată. (Nicu Amurăriţei)


SIBIU - Crucea uriaşă, sfinţită astăzi
Reprezentanţii bisericilor creştine din municipiul Sibiu ortodoxe, evanghelice, romano-catolice şi greco-catolice vor sfinţi in această seară, la ora 20:30, cea mai inaltă cruce ridicată in zonă. Cu o inălţime de 17 metri şi lată de 8 metri, confecţionată din oţel, crucea va marca apropierea Adunării Ecumenice Europene, care se va desfăşura in Sibiu in perioada 4-9 septembrie. Realizarea intregului proiect a costat Primăria Sibiu 560.000 de lei. (Dan Tomozei)


CĂMPEANU, FURAT - Hoţii, cercetaţi in libertate
Cei doi bărbaţi care au incercat miercuri, in Hotelul Marriott, să-i fure senatorului Radu Cămpeanu banii din buzunar au primit ieri interdicţia de a părăsi localitatea. Hotărărea Judecătoriei Sectorului 5, de cercetare in libertate a lui Constantin Humulescu şi a lui Marian Dănilă, a fost atacată cu recurs de procurori. Bărbaţii au incercat să-i fure politicianului banii, profitănd de faptul că acesta se afla in plină discuţie cu colegii de masă şi era neatent la ce se intămplă in jur. (M.P.)


PIAŢA OBOR - Poliţişti comunitari răniţi in confruntări Â
Trei poliţişti comunitari au ajuns la spital după ce au fost răniţi ieri după-amiază in confruntările cu concesionarii de tarabe din Piaţa Obor, comercianţii fiind nemulţumiţi că Administraţia Pieţelor Sector 2 a inceput să le mute tarabele pe un nou amplasament. Poliţiştii au fost răniţi cu pietre, bucăţi de beton desprinse din tarabe, dar şi cu arme albe, căţiva dintre cei care nu au necesitat spitalizare avănd pe măini răni de cuţit. Ieri după-amiază, circa 200 de persoane manifestau in faţa Administraţiei Pieţelor din Sectorul 2, nemulţumiţi de modul in care s-a făcut redistribuirea tarabelor.


ATENŢIE! - Trenuri anulate spre Craiova şi Timişoara
Circulaţia trenurilor spre Craiova şi Timişoara va fi afectată incepănd de la 3 septembrie de lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare in raza staţiilor Corbu - Craiova şi Buziaş (Timişoara), informează Ministerul Transporturilor. In perioada 3-28 septembrie vor fi anulate trenurile Rapid intre Sibiu şi Craiova pe relaţia Piatra Olt - Craiova şi retur, circulănd numai pe distanţa Sibiu - Piatra Olt şi retur. Vor fi anulate şi trenurile Rapide 895 şi 896 Bucureşti Nord - Piteşti - Craiova şi retur pe relaţia Piatra Olt - Craiova, circulănd numai pe distanţa Bucureşti Nord - Piteşti - Piatra Olt şi retur.

×
Subiecte în articol: observator craiova sibiu