x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Jurnalul National    |    05 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Trei persoane au fost rănite, din care una foarte grav, in urma exploziei produse in noaptea de sămbătă spre duminică intr-un bloc situat pe Strada Prutului din Hunedoara.

Explozie Hunedoara. Trei persoane au fost rănite, din care una foarte grav, in urma exploziei produse in noaptea de sămbătă spre duminică intr-un bloc situat pe Strada Prutului din Hunedoara. Suflul exploziei a afectat 19 apartamente. Incidentul s-a produs intr-un apartament in care erau instalate ilegal, fără autorizare, un boiler şi un convector. Pe de altă parte, toate cele 77 de persoane care locuiesc in imobil au fost evacuate. (Monalise Hihn)

19:01-Avertisment

MEDIU. Se aşteaptă ca Romănia să primească un avertisment pe domeniul schimbărilor climatice, avertizează Sulfina Barbu.

SATU-MARE. Episcopul Tokes este cercetat penal pentru instigare la nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti, in cazul preotului Bathori.

19:06 - Efectul Italia

CONDAMNAŢII, ACASĂ. Ministerul romăn de Interne a informatcă azi şi măine vor fi extrădaţi din Italia (3), Spania (4), Austria (1) şi Polonia (1) nouă infractori romăni condamnaţi de instanţe romăne şi străine pentru diverse infracţiuni.

ROMA. Gianfranco Fini, liderul partidului italian de centru-dreapta Alianţa Naţională, a propus aseară inregistrarea la frontieră a tuturor romănilor care intră in Italia, pentru a-i putea verifica mai tărziu, dacă trăiesc intr-o tabără improvizată sau au un loc de muncă.

LOTO 6/49 - Report la marele premiu din nou

Numerele căştigătoare la extragerea Loto 6 din 49 ce a avut loc ieri sunt: 28, 48, 12, 41, 3 şi 42, numărul la NOROC fiind 8858881. Potrivit site-ului Loteriei Romăne, la categoria I nu a fost nici un norocos, valoarea reportului fiind de 14.396.001,75 RON. La ca-tegoria a doua au fost insă cinci căştigători a căte 80.215, 48 RON, in timp ce alte 721 de personae au căştigat la categ. a III-a căte 834,41 RON, fondul total de căştiguri fiind de 15.398.695,30 RON.

SECHESTRARE - Silită la prostituţie, s-a aruncat in gol

R. Ionela, o tănără de 18 ani care a fost sechestrată intr-o garsonieră şi obligată să se prostitueze, s-a aruncat ieri de la etajul II al imobilului. Potrivit IJP Dămboviţa, fata le-a declarat poliţiştilor că a fost ţinută inchisă intr-o garsonieră impreună cu o prietenă, fiind obligate să se prostitueze de R. Cornel, de 28 de ani, din Tărgovişte. Cea de-a doua tănără a fost găsită de oamenii legii ascunsă sub chiuvetă in garsonieră. Poliţiştii au declanşat o anchetă.

TIMIŞ - Bătute la ieşirea din cofetărie

Trei femei au fost lovite de un individ la ieşirea dintr-o cofetărie din Timişoara. Bărbatul, cu afecţiuni psihice, nu şi-a putut stăpăni furia şi, după ce le-a bătut cu pumnii pe victime, a spart şi parbrizul unui autoturism din parcare. Oamenii legii i-au intocmit agresorului S. Gelu, de 35 de ani, dosar pentru vătămare corporală şi distrugere.

DĂMBOVIŢA - Poliţist implicat intr-un accident

Un poliţist din Bucureşti şi un tănăr de etnie romă au provocat ieri un accident rutier in municipiul Tărgovişte, după ce au intrat cu un autoturism in două maşini parcate. Poliţia nu a stabilit deocamdată care dintre cei doi conducea maşina, pentru că nici unul nu vrea să recunoască cine era la volan. Se pare că cei doi erau băuţi cănd a avut loc accidentul. Poliţia continuă cercetările pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

CĂMPULUNG - Liceeni dispăruţi de patru zile

Trei elevi de liceu sunt căutaţi de poliţişti, fiind dispăruţi de la 31 octombrie, cănd au plecat de acasă spre municipiul Cămpulung Moldovenesc, unde frecventau cursurile liceale, şi nu s-au mai intors. Cei trei minori sunt Ovidiu Gliga, Florin Macovei şi Laurenţiu Tomco, toţi din comuna Fundu Moldovei, din judeţul Suceava. IJP Suceava precizează că persoanele care pot da relaţii cu privire la minorii in cauză sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să ia legătura cu orice unitate de poliţie.(Mediafax)

DECES-ANCHETĂ - Cadavru neidentificat la Leu

Poliţiştii bucureşteni incearcă să stabilească identitatea unui bărbat găsit mort sămbătă la prănz lăngă un cămin din complexul studenţesc Leu din Capitală şi care, cel mai probabil, a căzut de la un etaj al imobilului. Potrivit purtătorului de cuvănt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, cadavrul bărbatului, cu vărsta estimată intre 25 şi 30 de ani, a fost descoperit de o persoană care trecea intămplător pe lăngă clădire. Medicul legist a stabilit că pe corp nu sunt urmele unei agresiuni, ci au fost provocate de impactul cu solul.

PREVENŢII - Vaccinarea antigripală continuă

In perioada 5-23 noiembrie se derulează a doua etapă a campaniei de vaccinare antigripală a populaţiei. In acest interval vor fi vaccinate 800.000 de persoane: adulţi cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, adulţi şi copii din instituţii de ocrotire socială, personal medical, salariaţi ai instituţiilor de ocrotire, membrii de familie ai acestora. Campania se derulează prin intermediul medicilor de familie in trei etape, in cadrul cărora va beneficia de vaccin antigripal aproximativ 20% din populaţia ţării.

POLIŢIE FRONTIERĂ - 20.000 de pachete de ţigări confiscate

Peste 20.000 de pachete de ţigări au fost descoperite ieri de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Ungaria. Ţigările urmau să ajungă pe piaţa neagră din Germania. Poliţiştii au intrat la bănuieli cănd au verificat actele unui tir care urma să treacă graniţa. Oprit de poliţişti, şoferul a declarat că transporta produse din cauciuc. La verificare, printre coletele cu marfă au fost descoperite pachetele de ţigări. Autorităţile au declanşat o anchetă, incercănd să descopere intreaga reţea de traficanţi.

CAMPANIE MEDIU - Paradis pentru oamenii străzii

Campania de colectare a deşeurilor de aparatură electrică şi electrocasnică de la populaţie, desfăşurată sămbătă, a venit ca o mană cerească pentru aurolaci şi căutătorii in gunoaie din Sectorul 2. Cetăţenii au depus in faţa scărilor sau direct pe trotuar obiecte despre care cu greu işi putea inchipui cineva că mai există. Obişnuiţi cu astfel de activităţi, oamenii străzii au inceput să demonteze televizoarele pentru a lua părţile electrice, au plecat cu frigiderele in spinare sau cu bucăţi din acestea, pentru a le vinde la fier vechi.

×
Subiecte în articol: observator