x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România oamenilor buni!

România oamenilor buni!

21 Dec 2016   •   12:55
România oamenilor buni!

La doar 100 de kilometri de Capitală, într-un sat modest din Teleorman, un preot dă speranță și încredere celor peste 70 de copii pe care-i are în grijă.

Pe unii îi îmbracă, pe alţii îi hrăneşte sau îi îndrumă la şcoală, iar pentru toate astea îl ajută Dumnezeu şi alţi oameni. Așa a reușit, ca în decurs de patru ani, să ridice un centru social pentru cei aflați în nevoie. Azi, la cantina așezămâtului “Sfântul Nectarie”, din satul Lada, județul Teleorman, zeci de copii și bătrâni primesc o masă caldă în fiecare zi. Copiii provin din familii cu posibilităţi materiale foarte reduse, iar bătrânii ajutaţi de preot au pensii mici, iar pentru mulţi dintre ei masa caldă primită de la cantină este singura masă din zi. Totul este posibil cu ajutorul românilor care întind o mână de ajutor și donează în contul Asociației Mana Cerească.

 

Daruri și zâmbete de Crăciun

Copiii din Lada au avut parte de o mulțime de surprize când studenții Academiei de Studii Economice și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au ajuns la ei încărcați cu daruri. De la începutul lunii, studenții de la ASE au strâns jucării și haine pentru copii, iar voluntarii Fundației Dan Voiculescu s-au alăturat pentru a le împacheta frumos pe toate. Centrul social Sf. Nectarie s-a transformat, vineri, în sala de spectacol pentru cei mici. Trupa de tratru Pam-Pam a pus în scenă un program special de sărbători, iar apoi, toți copiii au participat la ateliere de pictură și îndemânare, unde au învățat să confecționeze decorațiuni de Crăciun cu ajutorul profesorilor dar și al membrilor Clubului de Excelență al fundației. Bucuria le-a fost și mai mare când au primit cadourile pregătite de voluntari: haine, jucării, dulciuri și cărți. Preotul Danu Florin pune mare accent pe educația copiilor, așa că a dotat centrul social cu o bibliotecă ale cărei rafturi vor fi în curând pline cu cărți din donațiile primite de-a lungul timpului de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Și tot din dragoste față de semeni, începând din noiembrie, în fiecare lună, preotul a decis să serbeze toți copiii născuți în luna respectiva la cantina socială. Unii dintre ei nu au avut niciodată un tort sau o petrecere de ziua lor, așa că părintele le oferă acum șansa de a trăi noi emoții și bucurii.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține și promovează valorile autentice românești, iar una dintre acestea este “omenia”, cea din care răsar cele mai nobile gesturi. În această lună, misiunea fundației este aceea de a oferi motive de bucurie și speranță pentru o viață mai bună, prin acțiunile derulate în Campania “România oamenilor buni.”

×