x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia, poarta Al-Qaida pentru Europa

Romănia, poarta Al-Qaida pentru Europa

de Anca Aldea    |    14 Noi 2007   •   00:00

Cotidianul Il Secolo XIX, unul dintre cele mai citite ziare regionale din Italia, a publicat ieri un articol despre o presupusă activitate a Al-Qaida in Romănia.

PRESA ITALIANĂ



Cotidianul Il Secolo XIX, unul dintre cele mai citite ziare regionale din Italia, a publicat ieri un articol despre o presupusă activitate a Al-Qaida in Romănia. Potrivit publicaţiei, liderul celulei Al-Qaida din Europa de Est, Kamel Abbachi, stabilit la Galaţi, se ocupa cu gestionarea fazelor iniţiale ale transferului de imigranţi clandestini, făcăndu-le acestora invitaţii de şedere in Romănia. Ulterior, presupuşii terorişti erau trimişi clandestin in Italia şi Portugalia, in schimbul a 1.500 de euro de persoană. Ziarul susţine că in Romănia ar exista tabere de antrenament ale reţelei lui Ussama bin Laden. In octombrie 2006, poliţia italiană a interceptat doi simpatizanţi ai Al-Qaida, care vorbesc despre activitatea derulată in aceste tabere. La 6 octombrie 2007, după o anchetă care a durat patru ani, poliţia italiană a emis mandate de arestare pentru 20 de suspecţi de terorism internaţional, majoritatea tunisieni, şi a anihilat astfel o reţea periculoasă cu filiale şi la noi in ţară.

Informaţiile apărute in presa peninsulară nu se confirmă insă şi in Romănia. Kamel Abbachi, Mourad Boussaha şi Abdul Baset Suwalem nu figurează nici in evidenţa Serviciului pentru Străini şi Probleme de Migrări din cadrul Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanei Galaţi, nici in evidenţa Poliţiei, potrivit Mediafax, cităndu-l pe purtătorul de cuvănt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Gabriela Bogdan.Â

×
Subiecte în articol: observator