x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România susține în continuare Republica Moldova pentru integrarea în UE

România susține în continuare Republica Moldova pentru integrarea în UE

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   22:54
România susține în continuare Republica Moldova pentru integrarea în UE
Sursa foto: Facebook Luminita Odobescu

Ministrul de Externe Luminița Odobescu a discutat la telefon cu Cristina Gherasimov, viitorul ministru al Afacerilor Europene din R. Moldova, pentru a o felicita. Odobescu a arătat, totodată, că România va fi în continuare alături de R. Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană.

„Am discutat cu Cristina Gherasimov pentru a o felicita pentru nominalizarea pentru poziția de ministru al Afacerilor Europene și negociator șef al Republicii Moldova. România continuă să fie alături de Republica Moldova în parcursul său către integrarea în UE”, spune Luminița Odobescu, potrivit deschide.md.

La rândul ei, Cristina Gherasimov a ținut să-i mulțumească Luminiței Odobescu.

„Mă bucură să continuăm buna noastră colaborare și, într-un efort comun, să parcurgem viitoarele etape ale integrării Republicii Moldova în UE. Suntem recunoscători că putem conta pe sprijinul necondiționat al României”, a arătat Gherasimov.

Potrivit premierului Republicii Moldova, Dorin Recean, în structura guvernamentală urmează să apară un nou minister. Este vorba de Ministerul pentru Afaceri Europene, care va fi condus de secretarul de stat Cristina Gherasimov.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: republica moldova uniunea europeana