x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a întors iarna!

S-a întors iarna!

de Anca Ardeleanu    |    Laura Calciu    |    27 Mar 2008   •   00:00

Traficul în mai multe judeţe din ţară s-a desfăşurat cu dificultate în noaptea de marţi spre miercuri din cauza zăpezii. O persoană a fost rănită şi altele au fost rănite în accidentele produse. Circulaţia pe DN 1 a fost blocată la Azuga, iar poliţiştii au oprit circulaţia autoturismelor în ambele sensuri, din cauza căderilor abundente de zăpadă. Traficul a fost reluat după 30 de minute,

Traficul în mai multe judeţe din ţară s-a desfăşurat cu dificultate în noaptea de marţi spre miercuri din cauza zăpezii. O persoană a fost rănită şi altele au fost rănite în accidentele produse. Circulaţia pe DN 1 a fost blocată la Azuga, iar poliţiştii au oprit circulaţia autoturismelor în ambele sensuri, din cauza căderilor abundente de zăpadă. Traficul a fost reluat după 30 de minute, în urma intervenţiei utilajelor de deszăpezire. Şi pe DN 1 A, în zona Cheia, la limita cu judeţul Braşov s-a circulat în condiţii de iarnă.


VICTIME. Ieri-dimineaţă, pe DN 13 A, la ieşirea din localitatea Lupeni spre Bisericani, în judeţul Harghita, s-a răsturnat un microbuz, din cauza drumului acoperit cu polei şi zăpadă. Trei dintre ocupanţii autovehiculului au fost răniţi. Tot din cauza zăpezii, pe E 58, la ieşirea din Baia Mare, o persoană a murit şi o alta a fost grav rănită miercuri noaptea, după ce tirul în care se aflau a derapat şi s-a răsturnat. Victima nu a putut fi transportată imediat la spital, pentru că maşina Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, trimisă la faţa locului, a fost, de asemenea, implicată într-un accident de circulaţie, la mică distanţă de locul în care s-a răsturnat tirul. Şi în judeţul Harghita s-a circulat în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale.

Comentariul specialistului

Pătrunderea foarte rece din straturile mai înalte ale atmosferei şi a norilor cu o dezvoltare pe verticală mai mare decât ar fi fost normal într-o astfel de situaţie, au făcut ca, în noaptea de marţi spre miercuri ploile să se transforme în lapoviţă şi în ninsoare şi în Muntenia, inclusiv în Capitală, dar şi în Dobrogea. Numai că temperatura aerului, în straturile din imediata vecinătate a pământului, nu a fost prea scăzută şi nici nu a bătut vântul şi, în aceste condiţii, pomii în floare poate nu au avut de suferit. Azi-noapte însă, în cea mai mare parte a ţării, s-au înregistrat minime negative. De astăzi începând, vremea se va încălzi în Europa, dar mai ales în jumătatea sa de sud. (meteorolog Romica Jurca)

 

Azi în ţară

 

Bacău 14°C

Baia Mare 12°C

Braşov 10°C

Buzău 15°C

Cluj-Napoca 11°C

Constanţa 12°C

Craiova 15°C

Deva 14°C

Galaţi 14°C

Iaşi 13°C

Miercurea-Ciuc 7°C

Oradea 12°C

Piteşti 15°C

Sibiu 13°C

Suceava 10°C

Târgu-Mureş 13°C

Timişoara 14°C

 

 


BUCUREŞTI

 

Azi (joi):

Vremea se va încălzi, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat.

Mâine (vineri):

Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat. Maxima: 15°C, iar minima: 1°C.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi variabil, iar vântul moderat. Maxima: 16°C, iar minima: 2°C.

 


La munte

 

Azi (joi):

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil şi doar izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab.

Mâine (vineri):

Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali, unde vor fi condiţii de precipitaţii sub formă de ploaie.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în Occidentali, vestul Meridionalilor şi nordul Orientalilor, unde izolat vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat.

 


×
Subiecte în articol: observator