x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a renunţat la REBU in Sectorul 1

S-a renunţat la REBU in Sectorul 1

de Alina Gavrila    |    17 Aug 2007   •   00:00
S-a renunţat la REBU in Sectorul 1
Sursa foto: Jurnalul Foto/

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat ieri, intr-o conferinţă de presă, rezilierea contractului dintre REBU şi Primărie, incepănd chiar de astăzi.

Bucureştenii din Sectorul 1 pot spera la străzi mai curate şi la servicii de salubrizare mult imbunătăţite. Asta pentru că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat ieri, intr-o conferinţă de presă, rezilierea contractului dintre REBU şi Primărie, incepănd chiar de astăzi. Chiliman a declarat că problema salubrităţii rămăne prioritară pentru cetăţenii sectorului şi că REBU nu a făcut altceva decăt să neglijeze, timp de 10 ani, problemele legate de curăţenie.

"Problema salubrizării rămăne pe primul loc şi imi doresc ca in Sectorul 1 să se facă curăţenie ca in capitalele europene occidentale. Firma REBU a incasat peste un milion de euro pe lună, de la cetăţeni, insă rezultatele nu se văd", a declarat Chiliman. Tot in cadrul conferinţei, Chiliman a acuzat Primăria Generală a Capitalei că incearcă să blocheze licitaţia anunţată, incă din luna martie, de Primăria Sectorului 1 pentru concesionarea serviciului de salubritate. Pănă la licitaţie, care va avea loc spre sfărşitul anului, de curăţenia sectorului se vor ocupa două firme cu care suntem in negocieri. "Nu am nimic personal sau politic cu firma REBU, insă eu m-am angajat faţă de cetăţeni să le rezolv problemele şi vreau să mă ţin de cuvănt", a declarat edilul Andrei Chiliman.

Serviciile prestate de firma de salubrizare au nemulţumit foarte multă vreme locuitorii Sectorului 1, la Primărie fiind inregistrate sute de reclamaţii in acest sens.

replica. Pe de altă parte, REBU susţine că nu Primăria Sectorului 1 are contract cu societatea de salubrizare, ci Consiliul General al Municipiului Bucureşti, acesta fiind valabil pănă in 2011. Directorul REBU, Mircea Raicu, a declarat că societatea işi va face in continuare datoria. Primarul Chiliman nu are nici un temei juridic să negocieze cu o altă firmă, aceasta reprezentănd un abuz in serviciu, caz in care societatea va depune plăngere penală", a precizat Raicu.

Deşi contractul-cadru este incheiat cu CGMB, contractul comercial - in baza căruia REBU incasează lunar peste un milion de dolari - este incheiat cu Primăria Sectorului 1, acest ultim document nemaifiind prelungit de Primăria Sectorului 1.Â

×
Subiecte în articol: observator sectorului rebu