x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sălaj: 13 copii de la o grădiniţă, bolnavi de hepatită alimentară!

Sălaj: 13 copii de la o grădiniţă, bolnavi de hepatită alimentară!

14 Oct 2009   •   00:00

Treisprezece copii cu vârste de până la 10 ani de la grădiniţa şi şcoala primară din localitatea sălăjeană Gârcei s-au îmbolnăvit de hepatită acută virală de tip A, iar după confirmarea diagnosticului de Direcţia de Sănătate Publică s-a dispus vaccinarea tuturor celor 50 de copii din colectivitate.



Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli, a declarat, citat de Mediafax, că medicul de familie a făcut triajul epidemiologic pentru depistarea altor eventuali suspecţi de îmbolnăvire, dar deocamdată nu este vorba despre un focar de infecţie. "La grădiniţa şi Şcoala cu clasele I-IV din localitatea Gârcei au fost confirmate treisprezece cazuri de hepatită acută virală de tip A, la elevi şi preşcolari. Medicul de familie din comună a efectuat triajul epidemiologic pentru depistarea altor eventuali suspecţi de îmbolnavire, a recoltat probe de laborator, dar nu este vorba de un focar de infecţie, întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, se declară focar în momentul în care este afectată o treime din colectivitate", a declarat Mihai Cheşeli. Toţi cei treisprezece copii diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj.

Potrivit acestuia, din cauză că situaţia este aproape de pragul de alertă epidemiologică, DSP Sălaj a decis să intervină prin vaccinarea tuturor celor 50 de copii din colectivitate, pentru a preveni apariţia altor îmbolnăviri. De asemenea, medicul de familie i-a instruit pe copii în privinţa regulilor de igienă care trebuie respectate în această situaţie, virusul hepatitei dezvoltându-se în cazuri de igienă precară.

Cursurile la Şcoala cu clasele I-IV din Gârcei nu au fost întrerupte.

×
Subiecte în articol: observator