x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săptămâna roboților

Săptămâna roboților

de Georgiana Ionita    |    25 Mai 2016   •   10:50
Săptămâna roboților
Sursa foto: Adrian Manolache

În Capitală are loc cel mai mare eveniment de tehnologie din România - Bucharest Technology Week, ce reunește peste 40 evenimente care prezintă rolul tehnologiei în diferite domenii: artă, educație sau cultură. Peste 10.000 de vizitatori sunt așteptați în perioada 23-29 mai să ia parte la summit-uri de business, workshop-uri, demonstrații, seminarii și dezbateri.

În prima jumătate a săptămânii, tehnologia se mută la Athenee Palace Hilton, unde au loc summit-uri de business în cadrul cărora speakeri internaționali se alătură liderilor locali pentru sesiuni de prezentare și studii pentru eficientizarea activității în afaceri.

Săptămâna se încheie cu cea mai mare expoziție de tehnologie pentru publicul larg, care va transforma Piața George Enescu - Ateneu într-un tărâm de vis pentru amatorii de gadgeturi. De vineri până duminică, 50 de companii românești vor prezenta peste 250 de soluții și produse tehnologice care vor avea un impact din ce în ce mai mare asupra viitorului. Vizitatorii vor putea interacționa cu diferite produse și soluții tehnologice, incluzând mașini electrice și hibride, roboți, drone, gadget-uri, device-uri, soluții de printare 3D, soluții de monitorizare pentru case inteligente, soluții de transport electric și multe altele. Expoziția se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, indiferent de vârstă sau ocupație, iar accesul este gratuit pentru cei înscriși pe site-ul www.techweek.ro.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc marți, Ministrul Comunicatiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, a declarat că speră să avem un astfel de eveniment în fiecare oraș din țară, explicând că „trebuie să ajungem cu tehnologia cât mai aproape de cetățean, cât mai aproape de companii, la baza și la fundamentul societății”.

×