x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şapte elicoptere MAI au transportat la spitale 17 pacienţi din Brăila, Buzău şi Galaţi

Şapte elicoptere MAI au transportat la spitale 17 pacienţi din Brăila, Buzău şi Galaţi

de Agerpres    |    28 Ian 2014   •   19:39
Şapte elicoptere MAI au transportat la spitale 17 pacienţi din Brăila, Buzău şi Galaţi

Piloţii Ministerului Afacerilor Interne au participat marţi la salvarea a 17 persoane din judeţele Brăila, Galaţi şi Buzău, afectate de zăpezi, fiind utilizate şapte elicoptere MAI pentru ca pacienţii să ajungă la cele mai apropiate spitale, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate.

"În cursul zilei de marţi, 28 ianuarie, piloţii Ministerului Afacerilor Interne au participat la salvarea a 17 persoane după ce, în cursul zilei anterioare, numărul celor salvaţi cu ajutorul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie era de 23 de persoane. Între pacienţii preluaţi şi transportaţi către unităţile medicale specializate s-au aflat cinci femei însărcinate şi patru copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 5 ani. La aceste operaţiuni au participat 28 de angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie - piloţi, salvatori şi tehnicieni de bord, fiind utilizate în acest sens şapte elicoptere aparţinând MAI", precizează MAI într-un comunicat.

Un elicopter de mari dimensiuni se află încă în misiune, după ce a decolat din judeţul Buzău în direcţia localităţii Smulţi (judeţul Galaţi), pentru a prelua şi transporta o pacientă cardiacă, în vârstă de 73 de ani, către o unitate medicală de specialitate.

Totodată, un elicopter de capacitate mare al Ministerului Afacerilor Interne a fost pus la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale, acesta urmând să opereze în sprijinul militarilor ce acţionează în localităţile buzoiene afectate de vremea severă.

"Reamintim faptul că misiunile Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au vizat transportul către unităţi sau echipe medicale specializate al celor ce necesitau asistenţă medicală de urgenţă - copii, femei însărcinate, persoane dializate sau cu traumatisme", se arată în comunicat.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au acordat luni asistenţă aeromedicală pentru 23 de persoane aflate în stare critică, din localităţi din Buzău şi Vrancea, persoane pe care le-au transportat la spitale cu ajutorul elicopterelor.

Potrivit MAI, dintre cei 23 de pacienţi în stare critică transportaţi la spital cu elicopterul, unul a fost dus din comuna Caşota la UPU Buzău, fiind vorba despre o femeie cu hemoragie. O altă persoană, cu fractură femurală, a fost preluată din comuna Robeasca şi transportată către Unitatea de Primiri Urgenţe Buzău.

De asemenea, un pacient în vârstă de 80 de ani, diagnosticat cu accident cardiovascular, a fost dus din localitatea Brădeanu la UPU Buzău. O persoană diagnosticată cu pericardită a fost transportată către Bucureşti.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au utilizat în misiunile de salvare întreprinse luni şi un elicopter de capacitate mare, de tip MI-17. Acesta a fost folosit pentru a prelua şi transporta către unităţile medicale de specialitate opt persoane.

Printre cele opt persoane s-a numărat şi o fată de opt ani, din comuna Padina, diagnosticată cu pleurezie, care a fost dusă la o unitate medicală de specialitate din Bucureşti.

"Intervenţiile aeriene din judeţul Vrancea au fost executate cu ajutorul unui elicopter MAI de capacitate mare, de tip MI-8, acesta transportând şapte persoane care necesitau dializă către unităţi medicale specializate. Cu ajutorul aceleiaşi aeronave, piloţii MAI au reuşit şi preluarea unei femei însărcinate din satul Băleşti, a unui bărbat accidentat, de 64 ani şi a unui copil de cinci ani cu traumatisme, din comuna Sihlea, însoţit de mama lui", preciza MAI. 

×
Subiecte în articol: elicopter salvati elicopter