x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sărăcia ne aruncă în stradă

Sărăcia ne aruncă în stradă

de Diana Scarlat    |    19 Noi 2009   •   00:00

Cincizeci de oameni ai străzii au stat la coadă astăzi pentru a primi un adăpost şi o bucată de pâine. Sărăcia i-a aruncat în stradă, iar Centrul temporar de urgenţă pentru persoane adulte fără adăpost din Capitală le este acum singurul refugiu.

Centrul a fost redeschis astăzi, fiind luat cu asalt de primii sărmani care nu-şi mai pot dori decât o masă caldă şi un pat în care să doarmă. Cerşetori sau oameni care au absolvit în trecut o facultate şi au profesat o perioadă, se amestecă acum printre locatarii Centrului temporar de urgenţă. Adăpostul are o sută de locuri şi va funcţiona până la începutul lunii martie, anul viitor, zilnic, între orele 18.00 şi 8.00.

CONTAINERELE CU SUFLETE
Adăpostul amenajat pentru al doilea an consecutiv de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are 22 de containtere, fiecare având cinci locuri. Există şi containere cu duşuri cu apă caldă şi toalete. Oamenii străzii au aici încălzite cu aeroterme, săpunuri, prosoape, lame de ras, alte obiecte necesare igienei zilnice personale şi lenjerie curată, spălată şi dezinfectată zilnic de către angajaţii municipalităţii, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Iarna lui 2008 a fost prima perioadă, după douăzeci de ani, în care nu au fost înregistrate decese ale oamenilor străzii din cauza temperaturilor scăzute în Capitală, a precizat directorul DGASMB, Cosmina Simean.

Până anul trecut mureau între 40 şi 50 de persoane în fiecare iarnă. Cele mai multe victime au fost găsite degerate.

×
Subiecte în articol: observator