x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sărbătoarea pensionarilor de pretutindeni

Sărbătoarea pensionarilor de pretutindeni

de Diana Scarlat    |    30 Sep 2009   •   00:00

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a adus bucurie câtorva sute de pensionari în această săptămână, în cadrul mai multor evenimente. Chiar dacă ziua lor este la 1 octombrie, autorităţile s-au grăbit să-i sărbătorească încă de la începutul săptămânii.

Pensionarii sunt în centrul atenţiei săptămâna aceasta. Nu prin mitinguri de protest, nu pentru că se modifică legea pensiilor, ci pentru că sunt sărbătoriţi. În Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sectorului 4, a organizat marţi, 29 septembrie începând cu orele 10.00, o festivitate dedicată persoanelor vârstnice, la Centrul de Zi "Casa Speranţei".

La eveniment au participat 30 de persoane aflate în îngrijirea centrelor de asistenţă ale DGASPC Sector 4. Invitaţii au primit gratuit servicii de înfrumuseţare şi servicii premedicale (măsurarea tensiunii arteriale) oferite de voluntari ai Societăţii Naţionale Crucea Roşie România - Filiala Sector 4. Cele 30 de persoane au beneficiat şi de un control oftalmologic gratuit, cu ajutorul unui sponsor primind şi ochelari de vedere.


FESTIN ŞI VEDETE. Sectorul 6 i-a sărbătorit pe vârstnici astăzi, invitându-i în număr foarte mare la o masă festivă, cu nunţi de aur şi vedete în concert. DGASPC Sector 6 a invitat la distracţie peste 200 de bătrâni ai sectorului, la un restaurant din Drumul Taberei, oferindu-le invitaţilor un spectacol de zile mari, masa festivă şi îmbrăţişări prieteneşti, în special pentru bătrânii găzduiţi de Complexul de Servicii Sociale « Sfântul Nectarie » din  Sectorul 6.

Mirabela Dauer, Raoul şi Ansamblul "Doina" al Armatei le-au readus bunicilor zâmbetul pe buze, iar 80 de cupluri care au împlinit peste o jumătate de secol de căsnicie, « năşite » de primarul Poteraş, şi-au sărbătorit nunta de aur. De ziua lor, dar şi după 1 octombrie, până la sfârşitul săptămânii, alte sute de pensionari vor fi sărbătoriţi în toată ţara.

×
Subiecte în articol: observator