x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal de amploare în Franța. Gregorian Bivolaru, arestat pentru viol și trafic de persoane

Scandal de amploare în Franța. Gregorian Bivolaru, arestat pentru viol și trafic de persoane

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   19:34
Scandal de amploare în Franța. Gregorian Bivolaru, arestat pentru viol și trafic de persoane

Într-o operațiune spectaculoasă desfășurată marți, poliția din Franța a arestat 41 de membri ai unei secte internaționale de yoga tantrică, printre aceștia numărându-se și controversatul guru român Gregorian Bivolaru. Arestările au avut loc simultan în regiunea Parisului și în Alpes-Maritimes, în cadrul unei acțiuni coordonate împotriva presupuselor abuzuri comise în cadrul acestei mișcări spirituale.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat de inducerea în eroare și exploatarea sexuală a femeilor, sub pretextul practicii yoga tantrice. Potrivit presei franceze, acesta era căutat de Interpol și a fost deja condamnat la 6 ani de închisoare în România pentru viol asupra unui minor în 2013. Cu toate acestea, el a fost arestat abia în 2016, după o perioadă lungă de timp petrecută în libertate.

Gregorian Bivolaru a fost eliberat condiţionat, părăsind Penitenciarul Bistriţa în 13 septembrie 2017, după ce a executat un an şi două luni din pedeapsă, potrivit Liberation.fr

Bivolaru, liderul Mișcării de Integrare Spirituală spre Absolut (Misa), care s-a extins în afara României sub numele de Atman, este acum în centrul unui scandal internațional. Secta sa are numeroase școli de yoga și filiale în diverse țări.

Arestările au avut loc în urma unei investigații ample cu privire la practicile sectei, care ar fi inclus trafic de persoane și răpire. 

×