x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalurile din industria alimentară ar fi "un mare câştig", spune ministrul Agriculturii

Scandalurile din industria alimentară ar fi "un mare câştig", spune ministrul Agriculturii

28 Mar 2013   •   12:41
Scandalurile din industria alimentară ar fi "un mare câştig", spune ministrul Agriculturii

Scandalurile recente din industria alimentară sunt "un mare câştig", pentru că astfel pe canalele de ştiri a ajuns să se vorbească zilnic despre agricultură, problemele din domeniu şi calitatea hranei, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 "De la începutul anului traversăm mai multe scandaluri naţionale şi internaţionale, pornind de la scandalul cărnii de cal până la laptele infestat cu aflatoxină. Am învăţat foarte multe lucruri pe care încercăm să le corectăm. Am mai învăţat că orice lucru rău se poate transforma într-un lucru bun", a spus ministrul la seminarul "Agricultura Românească – mâncare sănătoasă, profit sănătos", organizat de Intact Media Group.

Afirmaţiile lui Constantin sunt făcute în contextul în care patronatele au anunţat scăderea vânzărilor de carne de vacă pe piaţa internă cu 10% şi reducerea până aproape de zero a exporturilor de carne de vacă şi cal. Totodată, producătorii de lapte susţin că scandalurile din ultima perioadă le-au provocat pierderi de zeci de milioane de euro şi scăderea vânzărilor cu peste 40%.

×
Subiecte în articol: scandal industrie alimentara