x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu. "Dorel" a demolat, din greşeală, un alt bloc! ”Care e treaba voastră? Şi dacă am greşit clădirea, ce?”

Giurgiu. "Dorel" a demolat, din greşeală, un alt bloc! ”Care e treaba voastră? Şi dacă am greşit clădirea, ce?”

05 Aug 2015   •   14:03
Giurgiu. "Dorel" a demolat, din greşeală, un alt bloc! ”Care e treaba voastră? Şi dacă am greşit clădirea, ce?”
Sursa foto: giurgiuveanul.ro

La începutul acestei săptămâni, în cartierul Istru din Giurgiu, unul dintre căminele dezafectate a fost împrejmuit în vederea demolării.

Doar că firma responsabilă cu lucrările de demolare a greşit imobilul. A început să distrugă o altă clădire decât cea pentru care avea autorizație și hotărâre de Consiliu Local. Mai bine zis, în loc să demoleze căminul C s-a demolat căminul D, potrivit TV Giurgiu.

Grozăvia a fost constatată de reprezentanții primăriei abia după ce un sfert din bloc s-a făcut una cu pământul. Fără a da vreo explicație, firma cu pricina s-a mutat imediat la blocul vecin, cel pe care era autorizată să-l demoleze.

TV Giurgiu a aflat că firma care a câştigat licitaţia se numeşte S.C. REM-RO SRL din București, al cărei reprezentant nu a putut oferi decât acest răspuns: ”Care e treaba voastră? Și dacă am greșit clădirea, ce?”.


Foto: giurgiuveanul.ro

Totuşi, constructorul ar fi început demolarea fără ordin de începere a lucrărilor şi acum urmează să plăteasca daunelei, potrivit primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

'Ei nu trebuiau să intre să demoleze, nu aveau ordinul de începere, au participat la licitaţie, au câştigat licitaţia, mai trebuiau să ia ordinul de începere al lucrărilor, ori ei, respectiv firma care a câştigat licitaţia, dintr-un exes de zel au venit şi au trimis constructorul acolo, iar cel care a fost acolo a trimis utilajul şi tot ce trebuia şi până a venit firma la Primărie să ia ordinul omul ăla a zis: 'ăsta e blocul' şi 'Dorel' s-a apucat de treabă, norocul a fost că eu am trecut în ziua aceea pe acolo', a declarat marţi, la o conferinţă de presă, primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu, citat de AGERPRES.

Acesta a mai afirmat că nu se consideră vinovat în privinţa acestui caz.

Nicolae Barbu a confirmat că s-a constituit o comisie la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu care va evalua distrugerile respective, se va implica şi Inspecţia în Construcţii, iar în urma unei expertize se va stabili ce se va întâmpla cu acel bloc.

Primarul crede că în final şi acel bloc va fi demolat, deoarece se află de zece ani în atenţia ANL, care a trimis adrese prin care arată că reparaţia şi reabilitarea costă 650 de euro pe metrul pătrat, iar costurile pentru construcţia unui bloc nou sunt de 328 de euro pe metrul pătrat.

"De ce s-ar face lucrări de consolidare şi reabilitare la un astfel de bloc, când cu aceeaşi bani construieşti aproape două blocuri noi, nu se justifică investiţia". a mai spus primarul municipiului Giurgiu.

Pe 9 septembrie 2014, consilierii locali au aprobat demolarea căminelor C și D din cartierul Istru, pe motiv că reprezintă un real pericol de prăbușire. Primarul spunea atunci, că între timp, se va elabora un proiect pentru construirea de locuințe noi, proiect despre care nu s-a mai auzit nimic.



×
Subiecte în articol: giurgiu demolare cladire imobil camin