x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal ţigănesc la Tribunalul Iaşi. La vederea poliţiei au fugit mâncând pământul!

Scandal ţigănesc la Tribunalul Iaşi. La vederea poliţiei au fugit mâncând pământul!

09 Mar 2009   •   00:00

Aproximativ 20 de ţigani, rude ale unor persoane reţinute sub acuzaţia de spălare de bani şi înşelăciune prin emitere de file cec fără acoperire, s-au adunat astăzi în faţa Tribunalului Iaşi.



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei (IJJ) Iaşi, căpitanul Mihai Cojocariu, afirmă că la vederea echipajelor de intervenţie ţiganii adunaţi în faţa Tribunalului Iaşi s-au dispersat. "De obicei, aceste persoane se manifestă mai zgomotos. În special femeile vorbeau tare şi se plângeau că au bărbaţii arestaţi pe nedrept. Jandarmii care asigurau paza Palatului de Justiţie Iaşi i-au scos afară din sala de judecată iar pentru a asigura liniştea publică am mai trimis un echipaj de intervenţie. La sosirea echipajului, grupul s-a dispersat. Nu s-au înregistrat altercaţii şi nici nu au făcut scandal" - a precizat cpt. Mihai Cojocariu.

Grupul de ţigani a venit la Tribunalul Iaşi pentru a afla dacă magistraţii vor judeca recursul înaintat împotriva arestării lui Mihai Nicuşor, Călin Stănescu, Ciprian Tarcan, Dan Melinte şi Dumitru Georgescu. Cei şase au fost arestaţi pe 26 februarie, sub acuzaţia de spălare de bani şi înşelăciune prin emitere de file cec fără acoperire. Singurul care a reuşit să se sustragă arestării preventive a fost Ciorliţă Stănescu. În şedinţa de luni, magistraţii au dispus amânarea judecării recursului până la sfârşitul acestei săptămâni.

Cei şapte ţigani fac parte dintr-o reţea de persoane din mai multe localităţi din judeţele Iaşi şi Braşov care, din 2006, au prejudiciat mai multe societăţi comerciale cu 1,7 milioane lei, prin achiziţionarea de diverse mărfuri cu file cec fără acoperire. Membrii grupării au racolat persoane cu venituri modeste şi cultură precară, dispuse să preia firme pe numele lor şi care au fost folosite pentru completarea şi semnarea documentelor. Clanul achiziţiona de la diferite societăţi comerciale mărfuri precum materiale de construcţii, vopsele şi alte bunuri, folosind file cec fără acoperire. Atunci când trebuiau să achite, ei desfiinţau firmele şi înfiinţau altele. Din grupare, susţin procurorii, fac parte aproximativ 25 de membri, cercetările continuând pentru identificarea şi altor persoane implicate în acest dosar.

×
Subiecte în articol: romania iasi