x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au apărut primele scenarii de Guvern PNL: Turcan la Educație, Hurezeanu la Externe, Rareș Bogdan la Apărare

Au apărut primele scenarii de Guvern PNL: Turcan la Educație, Hurezeanu la Externe, Rareș Bogdan la Apărare

11 Oct 2019   •   14:15
Au apărut primele scenarii de Guvern PNL: Turcan la Educație, Hurezeanu la Externe, Rareș Bogdan la Apărare

E fierbere mare în PNL, acolo se scrie lista viitorului guvern. Liberalii nu au niciun dubiu, au anunțat-o și la Cotroceni, propunerea de premier este Ludovic Orban. Și de aici începe schița viitorului Executiv. Vorbim de un Guvern cu circa 15 ministere. 

Sigură de un scaun de ministru este Raluca Turcan. Aceasta a fost de altfel anunțată ca ministru încă de săptămâna trecută, la Sibiu, la reuniunea liberalilor. Turcan va primi cel mai probabil postul de ministru al Educației. 

La Finanțe, liberalii ar putea miza pe senatorul Florin Cîțu, în timp ce pentru Apărare sunt vehiculați Ovidiu Raețchi sau Rareș Bogdan.

La Ministerul Afacerilor Externe, Libertatea susține că ar exista varianta Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, propunere cu siguranță agreată și de Klaus Iohannis. Hurezeanu și Iohannis sunt amândoi sibieni, iar fostul jurnalist a fost un susținător al șefului statului, care l-a și numit de altfel ambasador. 

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, ar urma să preia ministerul Dezvoltării Regionale, iar Dan Vâlceanu, deputat PNL, ar fi propus la Ministerul Muncii.

×