x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SE ÎNTÂMPLÂ ÎN BUCUREŞTI - Staţi liniştiţi: Poliţia este la post, umilită şi depăşită! (video)

SE ÎNTÂMPLÂ ÎN BUCUREŞTI - Staţi liniştiţi: Poliţia este la post, umilită şi depăşită! (video)

de Mara Raducanu    |    01 Oct 2008   •   00:00
SE ÎNTÂMPLÂ ÎN BUCUREŞTI - Staţi liniştiţi: Poliţia este la post, umilită şi depăşită! (video)

Indisciplina în trafic dă din ce în ce mai multă bătaie de cap poliţiştilor. Dacă acum câteva zile o cucoană "din lumea bună" şi-a parcat maşina pe spaţiul verde din faţa unui hotel, un Hyundai Tucson a fost "parcat" pe linia de tramvai, blocând traficul la intersecţia Lizeanu cu Reînvierii.



Indisciplina în trafic dă din ce în ce mai multă bătaie de cap poliţiştilor. Dacă acum câteva zile o cucoană "din lumea bună" şi-a parcat maşina pe spaţiul verde din faţa unui hotel, un Hyundai Tucson a fost "parcat" pe linia de tramvai, blocând traficul la intersecţia Lizeanu cu Reînvierii.

Yaniv Dalia, soţia şefului de cazinou de la Marriott, este cea care şi-a bătut joc în urmă cu câteva zile de trei poliţişti de la Poliţia Rutieră, atunci când aceştia au încercat să o legitimeze, deoarece îşi parcase maşina pe spaţiul verde din faţa hotelului.

După o urmărire ca în filme, împricinata s-a ales cu suspendarea permisului şi cu amendă. Pentru "valoarea" ei, floare la ureche! Femeia, cetăţean româno-israelian, potrivit surselor noastre, soţie de boss de cazinou, a învăţat (cu siguranţă, nu în cei şapte ani de acasă!), pro­babil, că banul face şi desface. Că viaţa e ca la ruletă şi că un Mitsubishi de teren de vreo câteva zeci de mii de euro ca al domniei sale nu poate fi parcat oriunde. Aşa că, pentru confortul maşinii, e mai bine să striveşti cu nepăsare spaţiul verde. Că doar nu e al ei de acasă!

Ţopârlănie şi sfidare

La solicitarea agenţilor de circulaţie de a prezenta actele, şoferiţa nu numai că a refuzat să se legitimeze, dar i-a bruscat şi pe cei trei agenţi de poliţie, demarând în trombă. Sfidătoare, a deschis puţin geamul şi i-a ameninţat cu tupeu că îi calcă dacă nu o lasă să treacă, dându-le de înţeles că ceea ce face acum nu este o întâmplare, ci o obişnuinţă. Mai mult, a spus răspicat că "şi-a sunat deja soţul care a luat legătura cu mai-marii din Poliţie". Doamna Yaniv are acelaşi comportament şi cu angajaţii hotelului, care se plâng că, deşi în spate există o parcare cu plată, femeia nu se oboseşte niciodată să-şi lase maşina acolo.

Imaginile surprinse de un cameraman al TVR vorbesc de la sine despre atitudinea unei cucoane pentru care legea şi bunul simţ nu reprezintă nimic. Aşa că, după ce şi-a închis nestingherită geamul, i-a lăsat pe cei trei oameni ai legii care dădeau târcoale maşinii cu gura căscată şi a turat autoturismul. După o urmărire ca în filme, politiştii au reuşit să o reţină şi să o conducă la sediul din Udrişte. Acolo, pentru tot circul făcut şi pentru încălcarea legii, a primit o amendă mo­dică de 400 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 60 de zile. Cazul, de astfel, deloc singular în peisajul rutier din Bucureşti, prezintă o poliţie depăşită de situaţie. O poliţie care se dovedeşte a fi pe zi ce trece mai neputincioasă şi mai  umilită în faţa unor speci­mene pentru care totul are un preţ. Chiar şi legea!

În staţie la Lizeanu

Un alt caz ne-a fost semnalat de unul dintre cititori: un Hyundai Tucson, cu numărul B-149247, era ieri în jurul prânzului parcat pe partea caro­sabilă. Un tramvai ce trebuia să facă dreap­ta la intersecţia străzilor Lizeanu cu Reînvierii din Sectorul 2 n-a putut să sară peste maşina cu pricina, abandonată de un şofer iresponsabil. Consecinţa: în câteva minute s-a blocat traficul pe două artere extrem de circulate. Până a venit poliţia la faţa locului şi până a fost ridicată ma­şi­na au trecut alte zeci de minu­te. Suntem şi noi curioşi să aflăm cine este proprietarul autoturismului de teren şi ce măsuri a luat poliţia în acest caz! Dacă a luat!


Imagine surprinsă de un cititor al Jurnalului Naţional
Ce-ai păţit, bre? Ai rămas fără benzină în intersecţie? Ştii că pentru blocarea cu intenţie
a drumurilor publice se întocmeşte dosar penal? Sau nu te interesează?


CONSTANŢA - Dreptate cu pistolul în plină stradă

Poliţiştii constănţeni îl cercetează în libertate pe un cetăţean spaniol, care l-a ameninţat cu un pistol cu gaze pe un alt şofer cu care nu s-a înţeles în trafic.
"Ciocnirea" dintre cei doi con­du­cători auto s-a petrecut luni la o intersecţie de la marginea oraşului Constanţa. Din investigaţii s-a stabilit că Daniel Narajo Solis F., de 56 de ani, cetăţean spaniol cu reşedinţa în Slo­bo­zia, şi Cosmin A., de 20 de ani, din localitatea Pantelimonu de Sus, s-au şicanat în trafic pentru prioritate de trecere. Poliţiştii spun că cetăţeanul străin l-a ameninţat pe cel de-al doilea şofer cu un pistol de gaze. El nu a putut prezenta actele de deţinere legală a armei pe care urmează să le aducă la Secţia 4, unde se desfăşoară ancheta.
La malul mării se petrec frecvent astfel de evenimente în trafic, numărul celor care posedă arme de foc fiind în creştere, conform unor cifre prezentate de Poliţie.

PRO CETÂŢEAN - Scrie şi tu la "Trafic greu!"

De astăzi, noi îţi ascultăm proble­­mele şi  sancţionăm nedreptăţile.
Nu mai suporţi traficul de coşmar; Te-au înnebunit blocajele rutiere;
Te sufocă maşinile; Semafoarele nu merg, iar vecinul de trafic te în­jură de mama focului; Poliţistul din intersecţie te-a amendat pe ne­drept; Ai fost martor la un accident cu urmări grave; Ţi s-a cerut fără ru­şine şpagă; Ai văzut pe cineva cum aruncă chiştoace pe geamul maşinii; Sau pe ci­neva care a sărit la bătaie; Acum nu mai trebuie să taci.
Vor­beş­te-ne cu încre­de­re despre ce ţi s-a în­tâmplat în trafic la rubrica "Trafic greu!", la traficgreu@jurna­lul.ro sau prin poş­tă: Jurnalul Naţional – Piaţa Presei Li­bere nr. 1, Corp D, etaj 8, Sector 1, Bu­cureşti, pentru "Cetăţeanul în trafic"!

×
Subiecte în articol: observator trafic