x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se vor vinde numai etnobotanice omologate

Se vor vinde numai etnobotanice omologate

16 Feb 2011   •   19:59

Guvernul a decis miercuri ca magazinele care comercializează substanţe şi plante etnobotanice să fie obligate să vândă numai produse omologate de către ministerele de resort. De asemenea, cabinetul Boc a decis să fie intensificate acţiunile de control ale autorităţilor.

În 10 februarie 2010, a fost emisă o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, drogurilor. Chiar şi în aceste condiţii, sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urma consumului de etnobotanice, achiziţionate fie de la magazine specializate, fie de pe internet, înregistrându-se şi o scădere a vărstei consumatorilor.

Medicii şi inspectoratele şcolare au solicitat închiderea magazinelor de vise, iar unele autorităţi locale, din Bucureşti şi din ţară, au decis deja interzicerea acestora.

67 de deputaţi PDL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au depus luni la Parlament, conform Mediafax, o iniţiativă legislativă privind interzicerea utilizării plantelor, substanţelor, preparatelor stupefiante, halucinogene şi psihotrope în alte scopuri decât cele pentru care îşi dovedesc utilitatea practică.

 

×
Subiecte în articol: etnobotanice